7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Semifinále je naše! A postup? Nejkratším možným způsobem

Resized 20180322 193602 5752

KP Brno prazilo Liberec i ve třetím čtvrtfinále a probojovalo se mezi TOP čtyřku extraligových týmů. Královo Pole v této sérii play off svým soupeřkám nedovolilo uhrát ani jednu sadu, a jejich postup do semifinále tak zdobí fantastické skóre 9:0 na sety! „Při příchodu do tohoto klubu bylo mým clem vrátit Brno tam, kam historicky patří. Druhou sezónu po sobě budeme hrát o medaili a já jsem za to moc rád. Naše družstvo se na nejpodstatnější část sezóny perfektně připravilo a semklo se. Poděkování patří úplně každé hráčce i celému realizačnímu týmu," usmíval se po skončení čtvrtfinálové série Marek Rojko.

„V dnešním zápase nám stejně jako v tom prvním pomohlo střídání, hlavně Suchá významně přispěla k obratům v setech. Stabilně nám hrály všechny klíčové hráčky. Celé družstvo ukázalo svůj charakter a to je to nejcennější. Vyhrát tuhle sérii 3:0 je překvapení i pro mě, ale každý set, až na ten první v Brně byl obrovský boj o každičký bod. Naše letošní cesta play off s Libercem byla nejtěžší, je to silný a kvalitní soupeř. O to víc se všichni radujeme z postupu, protože byl cítit tlak okolo. Po náročné nadstavbě jsme nakonec tuhle sérii zvládli rozumnou přípravou i nastavením hráček. Od pondělí uděláme všechno pro to, abychom v semifinále překvapili sebe, i soupeře," dodal Rojko.

„My jsme si na sérii s Libercem věřily a myslím, že to i bylo vidět. V celém čtvrtfinále jsme bojovaly a hrály jako jeden tým a ani za stavu, kdy jsme prohrávaly, jsme to nevzdaly a ukázaly jsme, že máme svou sílu a dokážeme to zvládnout. Teď si chvilku odpočineme, ale už se moc těšíme na semifinále," popsala kapitánka Ivana Zburová.

Jak se očekávalo, domácí hráčky nastoupily s veliký tlakem - tvrdě servírovaly a Brno se i vinou svých vlastních nepřesností dostalo do útlumu. Situaci mu navíc ztížilo i šest zkažených servisů, Královo Pole ale ukázalo svého bojovného ducha a v koncovce sérií 5 bodů doslova urvalo set pro sebe nejtěsnějším rozdlem 25:23 z pohledu Brna.

Druhý set vypadal úplně jinak, Brno ožilo a díky agresivitě si vytvořilo čtyřbodový náskok, který ale rychle smazala série libereckých bloků na hlavním kůlu. Tak jako v prvním čtvrtfinálovém duelu vystřídal Marek Rojko smečařky a Anna Suchá svou energií dokázala nakopnout tým zpátky na vyšší rychlost. I díky ní tak Královo Pole v koncovce těžilo ze tří setbolů, dva z nich sice Liberec odvrátil, ale na útok Mojcy Pene nestačil (25:23).

Třetí dějství bylo jako přes kopírák. Brněnské volejbalistky do něj vlétly s agresivitou, ale kvůli několika nevynuceným chybám a skvělému servisu je Dukla přeskočila. Od stavu 20:20 se rozpoutala bitva o každý míč a výměny byly plné emocí. Brno si nakonec stejně jako v celé sérii pomohlo na mečbol blokem a po výhře 26:24 mohlo začít slavit postup do semifinále.

 

VK KP Brno-VK Dukla Liberec 3:0 (25:23, 25:23, 26:24)

 

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT