7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Prostějova míří i druhý semifinálový bod

A50I2266

Z vítězství ve druhém semifinálovém souboji mezi Královým Polem a Prostějovem se opět radoval tým Miroslava Čady. Série se v sobotu přesunula do Brna, královopolským volejbalistkám se ale v domácím prostředí soupeřky překvapit nepodařilo. I druhý semifinálový bod tak míří do Prostějova. „Dnes to byl z naší strany lepší výkon než v Prostějově. Prostějov je koncentrovaný a ve více činnostech o level lepší. Taková je realita. Otočili jsme hráčky na krajních pozicích, to však nestačilo ani na vyrovnaný průběh. Zlepšila se přihrávka i servis, ale to je málo. Mohl to být posun k lepšímu výsledku, ale na síti je soupeř významně na jiné úrovni,“ konstatoval po utkání Marek Rojko.

„Prostějov je lepší ve všech činnostech a zaslouženě vede,“ dodala kapitánka Ivana Zburová.

Hostující si pohlídaly začátek zápasu (3:8), brněnské hráčky na bodový rozdíl ale rychle zareagovaly a stáhly na 8:9. Prostějov však poté znovu začal udávat tempo hry a díky dobrému servisu i úspěšným blokům si vytvořil postupně náskok osmi bodů (10:18), na který už Královo Pole bylo krátké. Prostějov zvítězil v prvním setu 14:25.

I vstup do druhé sady se lépe vydařil hostujícím volejbalistkám, a tak Brňanky musely čelit rychlému vedení 0:5. Do prvního technického time outu se sice ještě podařilo domácím stav zkorigovat na 5:8, pak ale začal na palubovce znovu úřadovat Prostějov (13:21) a ve stejném tempu jako v úvodní sadě si dokráčel pro další výhru (13:25).

Ve třetím dějství si prostějovské hráčky brzy znovu vytvořily vedení (5:9), které si pohlídaly až do konce. Královo Pole se bodové manko i díky zlepšenému servisu pokoušelo smazat, na srovnání skóre to ale s malou úspěšností v útoku nestačilo (14:18). Třetí set proto vyzněl pro hostující poměrem 19:25 a Prostějov si po konečné výhře 0:3 na sety připsal na svoje konto druhý semifinálový bod.

 

VK KP BRNO – VK Prostějov 0:3 (14:25, 13:25, 19:25)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT