7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky ozdobily svou sezónu bronzovými medailemi

DR181325

Brno minulý týden hostilo v pořadí už třetí mládežnický finálový turnaj - o titul mistrů České republiky tentokrát bojovaly kadetky. Domácí královopolské hráčky prošly základní skupinou bez prohry, v následném semifinále ale podlehly v tie breaku Olympu Praha,  a tak je v neděli čekala závěrečná bitva o bronz. V té svým kvalitním a koncentrovaným výkonem nenechal tým hlavního trenéra Erika Nezhody nikoho na pochybách o tom, že chce sezónu ozdobit medailemi. Brněnské hráčky nedovolily svým soupeřkám z Plzně uhrát v souboji o bronz ani jeden set, a finálový turnaj i celou sezónu tak zakončily na třetím místě.

 

„V semifinále nám bohužel scházely síly, utkání o zlato nám bohužel uniklo až v tie breaku nejtěsnějším možným způsobem. V neděli jsme se ale na zápas plně zkoncentrovali a odměnou byly nakonec medaile bronzové. Jsme za ně samozřejmě moc rádi,“ usmíval se po skončení finálového turnaje Erik Nezhoda. Jeho dvě svěřenkyně navíc byly vyhlášeny nejlepšími hráčkami turnaje - nejlepší přihrávačkou se stala Daniela Digrinová a nejlépe podávající hráčkou Natálie Wilková.

Soupeře královopolských kadetek do závěrečných finálových skupin určily nadstavbové turnaje, Brno se tak ve své skupině střetlo s Plzní a Frýdkem Místkem a jeho hlavní dva konkurenti Olymp a Šternberk hráli ve druhé skupině. Tu ještě doplnilo družstvo Ostravy.

Finálový turnaj rozehrálo Brno ve čtvrtek s Plzní, kde se Erik Nezhoda trenérsky postavil proti své asistentce z národního týmu Petře Konopíkové. První set byl vyloženě rozjezdový a nenabízel ani pohledné výměny, ani bojovný výkon, a Královo Pole tento set prohrálo. V dalších třech sadách už ale domácí hráčky potvrdily svou roli favorita a utkání nakonec vyhrály poměrem 3:1. Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena Květka Grabovská.

Dalším soupeřem Brna byl v pátek Frýdek Místek, který měl v tento den již za sebou strhující bitvu s Plzní. Tu sice prohrál 1:3, ale čtvrtý set odehrál neuvěřitelně bojovně až do stavu 43:45. Možná i díky únavě z předešlého utkání Frýdek nekladl Brnu větší odpor, a tak si Královo Pole výhrou 3:0 dokráčelo až k vítězství ve své skupině. Nejlepší hráčkou utkání byla Natálie Wilková.

Vítězství ve skupině znamenalo pro tým Erika Nezhody účast v sobotním semifinále s druhým celkem v pořadí druhé skupiny, tedy s Olympem Praha. Celý tento semifinálový zápas doprovázelo nadprůměrné množství chyb, což se odráželo na psychické pohodě obou družstev. Za vyrovnaného stavu 2:2 na sety se oba týmy rvaly o postup do finále až v tie breaku. Vlivem další vlny chyb bohužel Brno na Prahu začalo hodně ztrácet (6:11), bodové manko se ale domácím podařilo smazat a skóre i otočit na svou stranu (13:12). Za tohoto stavu rozhodčí odpískal sporný míč pro Olymp a zkrácenou hru nakonec Královo Pole prohrálo 13:15. Nejlepší hráčkou semifinálového utkání byla vyhlášena Ela Koulisiani.

V neděli tak na Brno čekala závěrečná bitva o bronz, ve které se střetlo znovu s družstvem Plzně. V té svým soupeřkám královopolské volejbalistky nedaly šanci a po vítězství 3:0 se v domácím prostředí radovaly ze zisku bronzových medailí! Jako nejlepší hráčka tohoto utkání byla zvolena Daniela Digrinová.

„Ze začátku se finálový extraligový turnaj kadetek vyvíjel podle našich představ. Ve čtvrtek výhra nad týmem z Plzně a v pátek jsme porazily tým z Frýdku-Místku. V boji o finále jsme v semifinále podlehli týmu PVK Olymp Praha, který byl na tento turnaj výborně připraven. Z naší strany to ale vůbec nebyl špatný výkon, bylo to velice vyrovnané utkání, ze kterého vyšel lépe Olymp. Porážka nás mrzela a s holkama jsme ji obrečely. Trenér Erik Nezhoda nám ale řekl, že je potřeba se plně soustředit na boj o bronzovou medaili. V neděli ráno jsme se sešly o něco dříve a asistent Martin Štětka nám připravil společnou snídani a nálada v týmu byla pozitivní a veselá. Poslední zápas probíhal podle našich představ a my nakonec bronz vybojovaly," popsala cestu za medailemi kapitánka Petra Vondráková.

Finále mezi Šternberkem a Olympem Praha jasně ovládly volejbalistky ze Šternberka s nejlepší hráčkou turnaje hrající i extraligu žen za Olomouc, Gabrielou Orvošovou. Šternberk tak po výhře 3:0 na sety obhájil loňské zlaté medaile z extraligy kadetek.


Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT