7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První prověrka A-týmu aneb jak se dá nahlížet na Vysoké Tatry…

Tatry2

Královopolské volejbalistky si minulý týden daly pořádně do těla, od pondělí do pátku totiž absolvovaly kondiční trénink ve Vysokých Tatrách. „Při takových soustředěních se přesně ukáže, kdo aspoň něco přes léto dělal, a kdo se jen válel na zádech a škrábal za uchem,“ popsala Magda Králíková, asistentka hlavního trenéra. „Pro tým je určitě velmi přínosné i to, že tráví společně 24 hodin denně. Všichni se pak sžijeme mnohem rychleji,“ dodala.

 

Kondiční trenér David Nerud královopolským volejbalistkám na Slovensku naplánoval celkem tři túry a v závěrečný den ještě výběh na sjezdovku. Jestli to byl trénink podle slov Davida „romanticky zvlněnou krajinou“ (Vysokých Tater), už musely zhodnotit všechny členky A-týmu samy. „Holky všechno zvládly, absolvovaly nejprve v úterý trasu Štrbské Pleso-Popradské pleso-Žabie plesa-Chata pod Rysy-Rysy a zpět. O den později vyrazily ze Štrbského Plesa na Ostrvu a přes Batizovské pleso a Sliezsky dom došly až do Starého Smokovce. Odtud potom ve čtvrtek vystoupaly přes Hrebienok a Obří vodopád na Skalnaté pleso a túru zakončily v Tatranské Lomnici,“ popsala program Magda. To vše navíc musely brněnské hráčky zvládnout za předem stanovený čas

Na otázku, jestli během soustředění došlo i na nějakou krizi Magda odpověděla: „Při sestupu ze Skalnatého plesa nás zastihla v lese buřka a opravdu pořádný liják," popsala. Přežili ho naštěstí všichni v pořádku - až na mobil Míši Doležalové, který se utopil a vzal definitvně za své. Kdekdo si ale v uplynulém náročném týdnu asi prošel nějakou svou vnitřní krizí. „Nám každopádně takový týden hodně rychle ukáže silné a slabé stránky všech zúčastněných,“ dodala ještě Magda.

A co čeká královpoloský A-tým dál? Tento týden už družstvo pod vedením Tomáše Samselyho zase pilně trénuje v Brně a opět převládá hlavně kondiční příprava. „Pořád jí ještě věnujeme většinu času, na krocení balónu nám tak zatím zbývá tak 40 % tréninku,“ uvedla k tomu Králíková. První herní prověrka je pak na programu příští týden, kdy brněnské volejbalistky změří své síly v přátelských utkáních s juniorským slovenským národním týmem.

 
Barbora Mertová
 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT