7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým prověřily slovenské reprezentantky

SK

Tým Tomáše Samselyho má za sebou první herní prověrku. V pátek a v sobotu královopolské volejbalistky odehrály na domácí palubovce přátelské dvojutkání se slovenským juniorským národním týmem, pro který to byla generálka na blížící se mistrovství Evropy do 19 let v Albánii. „Celkově jsem s naším odehraným dvojzápasem spokojený. Minimálně teď víme, v jakém jsme stavu. Samozřejmě je před námi ještě veliká spousta práce," zhodnotil přínos duelů hlavní brněnský kouč.

 

V pátek přitom naskočily do zápasu všechny jeho svěřenkyně, které měl k dispozici. Vzhledem k tomu, že to byla pro hráčky společná herní premiéra, dostávaly se během utkání postupně do potřebného rytmu i souhry. „Zápas se vyvíjel podle předpokladu, soustředili jsme se na věci, kterých jsme se už v tréninku dotkli. Díky tomu, že se do hry dostaly všechny hráčky, mohli jsme vidět i porovnat různé varianty," uvedl po skončení duelu Samsely.

Úvodní sada královopolským volejbalistkám v pátek těsně unikla (26:28), ve druhém dějství to byly naopak ony, kdo zvládl lépe konckovku (25:23). Následující dva sety pak vyzněly pro slovenské reprezentantky (15:25, 24:26). „Ve fázi, v jaké se nacházíme, musím říct, že holky dodržely, co jsme si určili," dodal k pátečnímu zápasu Samsely.

„Bylo vidět, že to bylo naše první společné utkání v nové sestavě. Navíc to pro každou z nás bylo poprvé, co jsme hrály po volnu a následných třech týdnech kondiční přípravy. I tak ale v zápase byly světlé chvíle a místa, kdy se nám dařilo. A byla vidět naše bojovnost," pochvalovala si utkání Klára Vyklická. „Zapracovat teď musíme hlavně na komunikaci, herně je samozřejmě vždycky co zlepšovat," dodala tato brněnská blokařka.

V sobotu dopoledne se brněnský a slovenský tým střetl znovu. Tentokrát se družstva rozešla smírně - za stavu 2:2 na sety. „Ve druhém zápasu jme bojovali sami se sebou, moc nám nefungovaly nohy," popsal Tomáš Samsely. A upozornil na stejný nedostatek jako Vyklická: „Největším problémem je momentálně naše komunikace/nekomunikace na hřišti."

Svou premiéru v brněnském dresu si v obou utkáních odbyla polská smečařka Agata Skiba. „Momentálně se nacházme v náročné fázi přípravy, a proto výsledky odehraných zápasů nejsou až tak důležité. Je jasné, že před sebou máme ještě spoustu práce, a hodně věcí musíme zlepšit. V týmu ale vidím veliký potenciál, a myslím, že můžeme hrát parádně. Ale potřebujeme se ještě navzájem herně více poznat," zdůraznila Skiba.

Slovenský juniorský tým, se kterým se Královo Pole utkalo, se na mistrovství Evropy přesune do Albánie už 30. srpna. „Slovenskému nároďáku držím palce, ať se mu mistrovství co nejvíc vydaří a vybojuje pěkný úspěch," vzkázal reprezentačnímu výběru Tomáš Samsely.

 
Barbora Mertová
 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT