7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnské derby přineslo pohledný volejbal a bitvu až do konce

DR185165

Sobotní podvečer sliboval v hale na Vodově zajímavou volejbalovou podívanou. Domácí Královo Pole totiž hostilo Šelmy, a tak si diváci mohli užít první brněnské derby mezi těmito dvěma týmy. A obě družstva fanouškům nabídla pohledný a bojovný volejbal od začátku až do konce, když se v zápase prala o každý míč. Vítěznou radost měly nakonec vepsány do tváří hostující hráčky, které nad Královým Polem zvítězily ve třech setech.

„Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas. Dnes asi rozhodlo víc zkušeností a menší nervozita na straně soupeře,“ zhodnotil výsledek utkání Tomáš Samsely.

„Dnes jsme bohužel netlačily servisem, jak jsme si řekli. Zápas jsme si prohrály vlastními chybami a nepozorností,“ litovala kapitánka Klára Vyklická.

Do utkání vstoupily oba týmy při chuti a na začátku prvního setu z toho byla tahanice do stavu 8:8. Pak sice Královo Pole hostujícím mírně odskočilo (10:8), Šelmy ale zareagovaly ihned (10:11) a vzápětí při podání kapitánky Soni Novákové utekly domácím hráčkám na rozdíl pěti bodů (12:17). Bodové manko se KP Brnu už smazat nepovedlo, v závěru sady se sice hostujícím volejbalistkám Královo Pole ještě dokázalo přiblížit (19:21), na výhru to však bylo málo (21:25).

Druhá sada byla v úvodu opět vyrovnaná (9:9), domácím se ale pak podařilo uzmout postupně až čtyřbodové vedení (14:10). Šelmy rychle srovnaly krok (16:16) a vzápětí to byl právě hostující tým, kdo měl před koncovkou těsně navrch (17:19). Tomáš Samsely bral za tohoto stavu oddechový čas, jeho svěřenkyně už ale soupeřky zastavit nedokázaly. V dresu VK Brna naopak přesně útočily Tereza Matuszková, Kristýna Boulová a Simona Janečková a se svým družstvem braly na Vodově i druhý set (22:25).

Třetí dějství měly domácí volejbalistky dlouho ve své režii (5:2, 14:12), Šelmy ale stejně jako v předchozím setu srovnaly a dostaly se do vedení 15:18. Královo Pole se nevzdalo, soupeřkám začalo v koncovce šlapat na paty (18:19) a srovnáním na 22:22 zdramatizovalo závěr třetího setu. V následujících třech výměnách se už ale nemýlily hostující hráčky a na Vodově si výhrou 22:25 vybojovaly tři body.

 

VK KP Brno-VK Brno 0:3 (21:25, 22:25, 22:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT