7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další extraligový duel? Na palubovce vedoucí Olomouce

KPBrno Selmy

Královopolské volejbalistky zamířily k utkání sedmého kola extraligy na hodně horkou půdu. Jejich soupeřem totiž v sobotu byla Olomouc, která v letošní sezóně v nejvyšší volejbalové soutěži žen ještě ani jednou neprohrála. Svěřenkyně Tomáše Samselyho naskočily do zápasu při chuti a v Olomouci vyhrály první set, vítěznou vlnu Olomouce se jim ale nakonec prolomit nepovedlo. „Výsledku 1:3 pro soupeře je dnes veliká škoda, sahali jsme na bod, který by byl určitě cenný,“ litoval po utkání brněnský kouč Tomáš Samsely.

 

„Ani dnes jsme se bohužel nevyhnuli "našim" pasážím a hodně jsme riskovali na servisu, ale proti Olomouci to jinak nejde. Musíme být důraznější v útoku," dodal Samsely.

„Až na druhý set jsme hrály vyrovnaně. Tlačily jsme servisem, ale zkušenost Olomouce dnes zvítězila," uvedla po zápase kapitánka Klára Vyklická.

Hráčky Králova Pole zvládly výborně koncovku prvního setu, kdy dokázaly stav 24:22 otočit pro sebe (24:26). Následující dvě sady pak braly domácí hráčky. Ve čtvrtém dějství však Královo Pole opět Olomouc dokázalo potrápit. V úvodu setu se dostalo do vedení (3:6), a domácí tak musely skóre dotahovat (12:12). Vedení pak Olomouc držela na své straně, Královo Pole se ale v koncovce ještě pokusilo posunout zápas až do tie breaku a Olomouci se přiblížilo na dosah (21:20). Domácí tým však ztrátu bodu něpřipustil a následujícími čtyřmi výměnami dovedl zápas až k vítězství 3:1 na sety.

 

Olomouc-VK KP Brno 3:1 (24:26, 25:12, 25:19, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT