7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc v Brně nezaváhala, Královo Pole porazila bez ztráty setu

DR195957

Ve čtvrtek se po delší pauze znovu rozjela nejvyšší volejbalová soutěž žen a v jejím 16. kole zavítal na palubovku Králova Pole aktuální lídr tabulky Olomouc. Hostující hráčky v Brně potvrdily roli favoritek a vítězstvím 0:3 na sety prodloužily svou dosavadní neporazitelnost v této sezóně o další utkání. „Dnešní zápas jsme použili trošku jako přípravu na sobotu, a hlavně máme za sebou těžký kondiční blok, ale hlavní problém byly jednoduché věci. Olomouc byla po celý zápas lepší a nedala nám šanci, nicméně my nezvládáme právě jednoduché věci, které se týkají např. nepřesných nahrávek z pole nebo nepřesných balónů zadarmo. A to je pro mě největší problém,“ zhodnotil výkon svého týmu Tomáš Samsely.

 

Spokojená nebyla ani kapitánka Klára Vyklická: „Náš dnešní soupeř byl zkušenější a přehrál nás, my jsme bohužel vyprodukovaly mimo jiné řadu chyb na příjmu.“

Olomouc se v první sadě ujala na začátku vedení 4:6 a po celý set už ho z rukou nepustila. Náskok postupně Hanačky navýšily až na rozdíl 9 bodů (11:20), a první set tak uhrály v hale na Vodově s přehledem za 19 minut (13:25).

Do druhého dějství sice vstoupily lépe domácí volejbalistky (4:1), na podání Olomouce se pak ale postavila Veronika Trnková a skóre otočila na stranu svého týmu (4:7). Hostující hráčky už potom nezaváhaly a pokračovaly ve své hře z první sady. Královo Pole se naopak marně snažilo dostat přes kvalitní olomouckou obranu (10:16) a svěřenkyně Jiřího Teplého pohodlně dokráčely i k zisku druhého setu, tentokrát poměrem 14:25.

Třetí set byl sice v úvodu srovnaný, pak to ale byl znovu hostující tým, který soupeřkám výrazněji odskočil (5:13) – na servisu k tomu dopomohla Andrea Kossányiová. Domácí hráčky už odpovědět nedokázaly (7:17) a Olomouc si z Brna po vítězství 14:25 ve třetí sadě zaslouženě odvezla tři extraligové body.

 

VK Královo Pole - VK UP Olomouc 0:3 (13:25, 14:25, 14:25)


 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT