7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Souboj s Prostějovem rozhodly tři nejtěsnější koncovky setů

aA50I4759

Napínavá bitva, kterou rozhodly tři nejtěsnější možné koncovky setů - přesně tak vypadal předposlední zápas základní části extraligy mezi královopolským A-týmem a Prostějovem. Stejně jako v úvodním střetnutí těchto dvou soupeřů Brno ukázalo, že se s Prostějovem prát umí, na vítězství to ale ani tentokrát nestačilo. Z výhry 3:0 na sety se tak radovaly domácí prostějovské hráčky. 

 

„Dnešní utkání se hodnotí daleko lépe než naše poslední. Ale vždycky to má dvě stránky. Na jedné straně je škoda začátku setů, na straně druhé je stáhnuté vedení soupeře... Někdy bohužel pokazí dojem z celého zápasu sporné míče a situace... A to je veliká škoda," mrzelo po utkání brněnského trenéra Tomáše Samselyho.

„Ač tomu výsledek neodpovídá, dnes jsme s Prostějovem sehrály vyrovnanou partii. Rozhodly vždycky až koncovky setů,“ dodala kapitánka Klára Vyklická.

První i druhá sada měly v Prostějově podobný průběh. Domácí si v úvodů setů vytvořily čtyřbodový náskok, který dokázaly hájit do poloviny sady, v níž se odvážně hrajícímu Královu Poli pokaždé podařila série na podání. V prvním setu Brno nedokázalo proměnit pět setbolů a z výhry 30:28 se tak díky své trpělivosti radoval domácí tým. Druhou sadu pak ukončil brněnský blok v síti, i když Prostějov vedl už 24:20 a promarnil tři setboly.

Královo Pole uvěřilo svému výkonu až ve třetím dějství a mělo před Prostějovem náskok tří bodů (14:17). Hostující volejbalistky toho ale využít nedokázaly, domácí naopak začaly hrát extrémně důrazně na síti a Brno mělo problém složit balón. Do kocovky vstupoval královopolský tým se čtyřbodovou ztrátou, kterou ale ještě dokázal smazat při podání Taylor Fricano (23:23). Prostějov si však ani třetí koncovku vřadě vzít nenechal a zápas ukončil svým výborným blokem (25:23).

 
 

VK Prostějov - VK Královo Pole 3:0 (30:28, 25:23, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto:Ivo Stejskal

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT