7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Semifinále si letos nezahrajeme, Liberec zvítězil i potřetí

IMG 1379

Brány semifinále letos Královu Poli zůstanou zavřené. Ač ve druhém čtvrtfinálovém souboji s Libercem doma Brno prohrálo až v tie breaku a třetí vzájemný duel na palubovce soupeře rozehrálo slibně, když se ujalo vedení 1:0 na sety, zvítězit se královopolskému týmu ani v sobotu bohužel nepodařilo. Bojovat tedy bude o konečné umístění s Ostravou, která ve čtvrtfinále vypadla s Olomoucí. „Gratuluji Liberci k postupu. Naše holky ale musím pochválit, chtěli jsme to napálit a zkusit vyhrát nějaký set nebo zápas. Byli jsme blízko a nikdo neví, co by se stalo, kdyby se to ve středu doma povedlo," uvedl po skončení čtvrtfinále Tomáš Samsely.

 

„Liberec odehrál v celé sérii výborně všechna tři utkání. My jsme odehráli dobře dva zápasy, v nichž nakonec rozhodl servis, obrana a zkušenosti soupeře,“ dodal brněnský trenér.

„Postup nás mrzí, ale všem holkám patří veliké poděkování za bojovnost, kterou v zápase předvedly. Snažily jsme se co to šlo, hrály jsme dobrý volejbal, ale bohužel nám odešel servis a nešlo nám skládat středem. Liberci gratuluji k postupu," uvedla kapitánka Klára Vyklická.

První set začal v Liberci přesně tak, jak skončil středeční duel. Oboustranný boj podpořený riskantními servisy nedovolil ani jednomu týmu odskočit o víc než dva body, a do koncovky tak družstva vstupovala za stavu 19:19. Agata Skiba na podání, dobrá obrana na síti a eso ale znamenalo vedení 19:23 pro hostující, v závěru navíc Klára Vyklická proměnila hned první nabídnutý setbol (21:25) a Brno vedlo 0:1 na sety.

Ve druhé sadě přeřadila Dukla na vyšší rychlost a díky agresivní hře vstoupila do setu vedením 4:1. Šustrová s Pištělákovou zápasily se Skibou a Pavlíkovou v duelech o nejhezčí útok a skóre bylo srovnané (9:9). Liberec pak zatlačil na podání a k náskoku 17:13 mu dopomohla 4 esa o pásku. Královo Pole už pak zareagovat nedokázalo a set ztratilo 25:14.

V následujícím dějství Brno od začátku dotahovalo rozjetého soupeře a trenér Samsely míchal sestavou. Ze stavu 17:9 se podařilo hostujícím dotáhnout na 21:18, hlavně díky kvalitní obraně a obětavým zákrokům. V závěru sady pak Královo Pole dokázalo odvrátit setboly domácích až na stav 24:23, pak ale Liberec využil šanci ukončit set a ujal se vedení 2:1.

Úvod čtvrté sady se Brnu bohužel nevydařil (5:1) a Liberec i dál vršil body zejména díky Nikole Pištělákové (10:5). Domácí nahrávačka Kopecká navíc byla víc a víc nečitelná (17:9), a tak ani obrovská bojovnost brněnského týmu už v Liberci na zvrat nestačila (25:11). 

 

 

 

VK DUKLA Liberec - VK Královo Pole 3:1 (21:25, 25:14, 25:23, 25:11)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT