7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky a kadetky před sebou mají vrchol sezóny

Juniorky2

Zatímco královopolský A-týmu bojoval v play off extraligy, obě naše kategorie dorostu ještě dohrávaly ve svých soutěžích nástavbu. Juniorky, které v letošní sezóně bojovaly na dvou frontách, dokázaly v nástavbě první ligy žen šestkrát zvítězit. V extralize juniorek patří našemu týmu před finálovým turnajem druhé místo. Kadetky musely během nástavby o svou účast ve finálovém turnaji hodně zabojovat, nakonec se jim to ale povedlo. S čím vším se tato naše družstva během sezóny potýkala a jaké cíle mají před závěrečnou částí?

 

 

Družstvo U-19 v 1. lize žen

Naše juniorky se po čtyřech letech vrátily do ženské soutěže, a tak se u nich v podstatě jednalo o průlomový rok. Byť se tedy může zdát, že desáté místo se nedá považovat za úspěch, opak je pravdou. V hektickém závěru se naše družstvo vyhnulo případné baráži, do které sestupuje jedenáctý tým soutěže. Po základní části, ve které tým zvítězil sedmkrát, včetně utkání s národním týmem do osmnácti let, dokázaly mladé naděje přidat šest vítězství v nástavbě. S přihlédnutím k okolnostem, že juniorky bojovaly po celý čas na dvou scénách a nemohly se všech utkání zúčastnit v plné sestavě, jde o dobrá čísla.

 

Družstvo U-19 v extralize juniorek

Šest nejlepších družstev extraligy již klepe na brány finálového turnaje, který odstartuje 4. dubna v Liberci. Pokud naše juniorky budou chtít zvítězit i počtvrté v řadě, budou si muset v základní skupině poradit s Frýdkem a Šternberkem. V případném semifinále se rýsuje možnost utkat se s pražským Olympem, narazit ale naše děvčata mohou také na domácí Duklu nebo družstvo Lokomotivy Plzeň. Doplňme, že juniorky zakončily nástavbu na druhém místě za libereckou Duklou, nicméně ambice mají jako každý rok ty nejvyšší.

 

Družstvo U-17 v extralize kadetek

Cesta kadetek do finálového turnaje byla strastiplná. Mladé,nově složené družstvo bylo vedením soutěže přeřazeno do české skupiny, která byla již před sezónou odhadována jako výkonnostně silnější. Po těžkých bojích a s malou podporou několika juniorek družstvo uhájilo čtvrté místo, v prvním kole nástavby ale postup do finále nevybojovalo. Bezpodmínečně tedy uspět muselo na turnaji v Lanškrouně. Po třech vítězstvích 3:0 nakonec družstvo postoupilo do horní čtyřky, kde již účast na finálovém turnaji uhájilo. I kadetky ve skupině narazí na Šternberk a dále na Duklu Liberec. S přispěním starších a zkušenějších hráček má i toto družstvo potenciál bojovat o medaile.

 

Erik Nezhoda, Barbora Mertová

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT