7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Obhajoba titulu juniorek by pro nás byla třešničkou na dortu

Grabovský

Luděk Grabovský si ve volejbale prošel snad vším. Působil jako trenér, hráč, rozhodčí i asistent. V současné době společně s Erikem Nezhodou diriguje královopolské juniorky, a to hned ve dvou soutěžích. „Je to další výjimečná generace mladých holek, která obětuje spoustu času a energie svému snu," říká Luděk týden před závěrečným extraligovým turnajem juniorek, na kterém budou jeho svěřenkyně obhajovat zlato z předchozích tří let.

 

 

Jak dlouho už v Králově Poli působíte?
Lepší nevzpomínat. Začalo to v jiném století :-)

Proč zrovna volejbal?
Vyrůstal jsem na malém městě a dělal vždy víc sportů najednou. Nakonec přes hokej, střelbu, basketbal a jiné, mě volejbal oslovil nejvíc. U něj jsem snad vyzkoušel už všechny možné role. Trenér, hráč, rozhodčí, asistent...

Jaké jsou Vaše dosavadní největší úspěchy a nejlepší volejbalová vzpomínka vůbec?
Rodina. Ale na to se mě asi neptáte :-) Krásných vzpomínek je spousta. A každá je vlastně nejlepší. Když jsme s bratrem poprvé spolu pískali extraligu mužů. Titul v juniorkách. Výhra v ČP žákyň. Když za vámi přijde hráčka po dvaceti letech a ráda vzpomíná na společná léta. Doba, kdy nás ještě trénoval Karel Láznička (školní družstvo). Ale momentálně beru za největší úspěch spolupráci s Erikem a nastavení systému výchovy nahrávaček v akademii. Bez jeho důvěry by se to nepovedlo.

Co říct k letošnímu týmu juniorek, který bojuje ve dvou soutěžích? Jak moc těžké je skloubit vše dohromady?
Je to další výjimečná generace mladých holek, která obětuje spoustu času a energie svému snu. A stejně tak i celý realizační tým. Bez tohoto přístupu by se to zvládnout nedalo. A pevně věřím, že spojením obou soutěží k naplnění snů dojde. Ať už někdo sní o zisku titulu, jeho obhajobě, prosazení se do A družstva žen anebo reprezentaci. Každopádně mají všichni můj velký obdiv a respekt.

V Králově Poli se na mládež klade veliký důraz.
Výchova mládeže má v KP dlouholetou tradici a je na ni kladený stejný důraz jako na výkony A družstva žen. Odpovídají tomu i podmínky k trénování, regeneraci a další. Tvrdím, že se jedná o nejlepší v ČR a o jedny nejlepší v Evropě. Množství kvalitních odchovankyň to potvrzuje.

Máte nějakou veselou historku z letošní sezóny?
Neumím říct, která je nejlepší. Pobaví mě Sísa (S. Stráská) schovaná pod vozík na míče, jak dělá robota. Mám rád hádky s Elou (E.Koulissiany). Užaslé tváře rozhodčích, při pokřiku holek, mě taky hned zvednou náladu.

S čím byste byl po konci sezóny spokojený?
Kdybybom se mohli ohlédnout a říct si, že jsme udělali všechno správně. A obhajoba titulu by k tomu byla pomyslná třešnička na dortu.

Jaký je Váš koníček mimo volejbal?
Zase volejbal :-) Na nic jiného už moc času nezbývá. Přece jen skloubit práci s trénováním v KP je dost náročné. Ale pokud nějaký zbyde, tak se rád zabavím na zahradě. Projedu na kole. Rád lyžuju. Ale už se těším na konec této sezóny. Doufám, že pak bude víc času začít jezdit na hory a číst.

 

Barbora Mertová

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT