7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rozhodující zápas o umístění se bude hrát v Králově Poli

KP Ostr4

Královopolský A-tým v sobotu vycestoval k druhému zápasu s Ostravou oslabený o Danielu Digrinovou a Denisu Pavlíkovou, které mezitím vybojovaly v Liberci s juniorkami postup do finále extraligy. Pozměněná sestava Brna bohužel nedokázala navázat na domácí středeční vítězství a v sobotu podlehla Ostravě na její palubovce 0:3 na sety. Série se tak znovu přesune do Králova Pole, kde se bude příští týden hrát rozhodující zápas. „Gratuluji na dálku juniorkám k postupu do boje o zlato, my jsme dnes přežili utkání v improvizované sestavě. Rozhodne se u nás doma ve středu," uvedl po skončení zápasu Tomáš Samsely.

 

Královo Pole v Ostravě nastoupilo s Pavlou Meidlovou na liberu a Taylor Fricano na smeči. Se svými soupeřkami drželo Brno krok do stavu 10:10, pak ale Ostrava zatlačila hostující servisem a Královo Pole už se na odpověď nezmohlo (25:14).

Druhý set se od začátku tahal bod po bodu a na obou stranách se střídaly bojovné zákroky (6:8). Blok Bailey Nichol a Kateřiny Kvapilové poslal Brno do vedení 7:11. Obhájkyně loňského bronzu se ale nevzdávaly a agresivními servisy postupně srovnaly na 16:16. Za tohoto stavu musela ze zdravotních důvodů odstoupit Pavla Meidlová a Královo Pole muselo hledat nové řešení (21:21). Ostrava pak při podání Magdaleny Zedníkové třemi podařenými útoky odskočila na 24:21 a o setu bylo prakticky rozhodnuto (25:22).

Třetí sada byla jako přes kopírák - skóre se tahalo, Brno vystřídalo nahrávačku a na hřišti se objevila Šárka Šloufová. Ostrava si postupně vytvořila náskok 15:12, který Královo Pole díky bojovnosti stáhlo na 20:19. Koncovka nabídla veliký boj, ale opět patřila Magdaleně Zedníkové na podání. Set vyhrály domácí 25:20 a prodloužily sérii o třetí a rozhodující zápas.

„Těžko se hraje bez libera a jedné smečařky. Tomu bohužel odpovídá výsledek dnešního zápasu," uvedla po skončení utkání kapitánka Klára Vyklická.

 

TJ Ostrava - VK Královo Pole 3:0 (25:14, 25:22, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT