7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další medailový úspěch! Naše kadetky jsou stříbrné

KAdetky2019

Sezóna kadetek je u konce a i ony se v ní dokázaly dostat až na medailový trůn. Tým Martina Štětky se v závěrečném finálovém turnaji probojoval až do finále a po dlouhé pětisetové bitvě s Libercem se nakonec do Brna vrátil s krásným stříbrem! „Byla to dlouhá, ale krásná sezóna a teď je mi líto, že musí hodně holek kvůli změně kategorizace už do juniorek. Tak ať jsou nadále tak šikovné, pracovité a dělají sport, za kterým do tohoto klubu přišly," vzkázal svým úspěšným svěřenkyním jejich hlavní trenér Martin Štětka. A přidal i další postřehy....

 

Martine jak hodnotíš celou letošní sezónu?

Pro mě byla tato sezóna nová pomalu ve všem a pro holky, které se rozhodly jít do Brna, určitě taky. Nebylo jich málo, aklimatizovat se na větší počet tréninků a nové prostředí muselo hned 5 hráček. Bohužel nás od začátku přípravy provázela zranění, hned v první tréninkový den nešťastně zakopla Magda Bukovská a byl z toho výpadek do půlky října. Poté se v Bystřici zranila Natka Golasowská a vrátila se až v listopadu. A ke všemu Barča Müllerová a Anička Mičánová hostovaly ve svých mateřských klubech, takže jsme se vlastně poprvé kompletní sestavě sešli až v prosinci.

Holky ale všechno tohle ustály?

Ano, byly velmi pracovité, a i když jim to někdy nešlo, tak moc chtěly, což bylo podstatné. Velkou zásluhu na tom, aby se tahle pracovní morálka udržela měly hráčky, které v Králově Poli působily už víc jak rok a věděly, jak to tady chodí. Do toho nás nalosovali do české části extraligy kadetek, kde je z konečných výsledků vidět, že čtyři týmy z této skupiny se umístily na prvních čtyřech místech.

Minulý týden jste odjeli završit sezónu na finálový turnaj do Plzně.

Ano a byl to turnaj velice těžký, jelikož osa hráček základní sestavy měla za sebou již juniorský turnaj a měly jen týden na regeneraci a doléčení nemocí. Bohužel některé holky na turnaji úplně doléčené nakonec nebyly, a tak jsme museli hodně míchat se sestavou.

Na turnaji jste nakonec vybojovali fantastické stříbro, Liberec byl ve finále asi hodně těžký soupeř?

Naši nejtěžší soupeři byli dva: jednak to byl vítězný Liberec - jehož kvalita byla velice vysoká, a tak v zápasech s ním záleželo, kdo vydrží déle koncetrovaný. Druhým soupeřem jsme si byli my sami.

Na který moment sezóny nikdo z Vás nezapomene?

Byl to asi odvetný zápas s Olympem Praha na Botanické, kdy se hrálo o osud celé sezóny. Dvě vítězství nad Olympem nás stále držela ve hře o první čtyřku extraligy kadetek a povedlo se nám to, ale byl to asi nejtěžší moment sezóny. Naopak nejkrásnější okamžiky byly dva, a to závěrečný turnaj extraligy, kam se přijely podívat i hráčky, které byly zraněné a parádně svým spoluhráčkám fandily. Krásné bylo taky předvánoční soustředění na horách.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT