7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další spolupráce s Ligou vozíčkářů aneb každý má svůj potenciál...

liga voz KP 2019 01

 

Volejbalový klub Královo Pole pokračuje ve spolupráci s Ligou vozíčkářů, na konci května totiž společně uspořádali benefiční sedmiboj, jehož výtěžek poputuje na projekt Klíč k samostatnosti. Lize vozíčkářů byl letos věnován i výtěžek z charitativního kalendáře KP Brna, a to na výcvik asistenční fenky Lucy, která už si našla svého majitele. Daří se tak úspěšně propojovat sport a ochotu pomáhat a dostát tak mottu Ligy vozíčkářů "Protože každý má svůj potenciál". Víc napoví krátký rozhovor s Lenkou Uldrijanovou a Laďkou Blažkovou, které mají v Lize vozíčkářů na starosti PR a fundraising. 

 

 

Jak moc je pro organizace typu Liga vozíčkářů důležitá spolupráce i s ostatními subjekty?

Taková spolupráce je nedocenitelná. Díky podpoře jiných subjektů se můžeme věnovat dalším sociálním projektům, které pomáhají našim klientům. Důležitou rovinou těchto spoluprací je také osvěta o životě lidí s hendikepem.

Co jste říkali na myšlenku charitativního kalendáře KP Brna a jak se zúročil jeho výtěžek?

Kalendář je krásný a my máme velkou radost, že výtěžek z něj putoval právě na asistenční fenku Lucy. Ta už teď pomáhá panu Milanovi a společně zvládají radosti i starosti každého dne.

Na konci května uspořádala Liga vozíčkářů s KP Brno benefiční sedmiboj, čím je taková akce nejvíc prospěšná?

Sedmiboj byl hezkým propojením sportu a chuti pomáhat. Přátelské zápolení vyneslo neuvěřitelných 103 tisíc, které využijeme na projekt Klíč k samostatnosti - vybudování tréninkového bytu. Lidé s hendikepem si tam budou moci vyzkoušet samostatné bydlení za pomoci nejnovějších technologií. Tento jedinečný projekt tak otevírá cestu k nezávislému životu navzdory hendikepu a osamostatnění se od svých rodin, zejména stárnoucích rodičů, pro které je péče s přibývajícími léty čím dál náročnější.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT