7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Brna zavítal celorepublikový festival minivolejbalu

Minivolejbal

 

První červnový víkend nehostilo Brno pouze prestižní volejbalovou soutěž European Golden League 2019 a s ní i oba národní týmy, ale také celostátní festival minivolejbalu, jehož pořadatelem bylo KP Brno. „Za náš klub mohu říct, že nás důvěra v uspořádání tohoto festivalu velmi potěšila. Jedná se o jednu z největších akcí minivolejbalu, která je důležitou součástí jak volejbalové výchovy dětí, tak i místem pro setkání hráčů, trenérů a rodičů," uvedl jeden z pořadatelů Martin Melkes.

 

Systém barevného minivolejbalu umožňuje dětem učit se hrát ve zjednodušené formě volejbal už od 6 let. Protože je volejbal technicky velmi náročná hra, minivolejbal přizpůsobuje pravidla právě těmto malým dětem, kdy jako žluťásci (žlutý minivolejbal) začínají hrát přehazovanou a následně přechází do oranžového, červeného, zeleného a modrého minivolejbalu. „Každá další kategorie, do které hráčky přejdou, přináší nové herní dovednosti, a ty je pak už přibližují reálnému šestkovému volejbalu," upřesňuje Melkes.

Festival, který se konal 1. a 2. června na Čichnově ulici v Brně, hostil 435 hráčů a hráček ve 148 týmech. Celkem se do Brna sjelo 32 oddílů z osmi krajů. A jak si ve svých kategoricíh vedla královopolská děvčata? „Nejvíc se dařilo holkám ze žlutého, zeleného a modrého minivolejbalu, kdy se naše týmy dostaly do prvních i druhých finálových skupin. Žádnou z hráček bych nerad vyzdvihoval, protože úplně všechny podaly nejlepší možný výkon, na který můžeme být právem hrdí jak my, trenéři přípravek, tak i rodiče," usmíval se po skončení festivalu Martin Melkes.

Na festival za dětmi zavítali také hráči, hráčky a členové realizačních týmů obou reprezentací. Dětem se podepsali, vyfotili se s nimi a pozvali je touto cestou na svoje zápasy v European Golden League 2019. „Podpořit na oplátku nároďáky na Vodovku pak po náročném prvním hracím dnu přišla velká spousta hráček, hráčů, trenérů i rodičů všech přítomných týmů. Společně je hnali za vítězstvím a za to jim všem patří poděkování," dodal Melkes.

Fotogalerie z festivalu minivolejbalu je dostupná na odkazu:
www.cvf.cz/foto/?name=2019_06_01_MINI_Regionalni_kolo_Brno 

Výsledné tabulky jednotlivých kategorií:
www.minivolejbal.cz/clanky/tabulky-celostatniho-mini-brno-2019.html

 

 

Barbora Mertová

Foto: Český volejbalový svaz

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT