7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalistky KP Brna odstartovaly sezónu 2019/20

Zahájení2019 20

 

Sezóna 2019/20 odstartovala! Volejbalistky Králova Pole od 1. srpna pilně ladí formu a jako každý rok je začátek jejich sezóny spojený hlavně s kondiční průpravou. Hlavním strůjcem jejich aktuální přípravy je i letos zkušený kondiční trenér David Nerud. „Máme mladý tým, který má hodně práce před sebou. Od holek očekávám upřímnost, zájem a důslednost. Pak jim mohu garantovat výsledky," říká na startu sezóny v rozhovoru David.

 

 

Co všechno budou holky po kondiční stránce v průběhu srpna absolvovat?

Jako každý rok, hned na začátku na hráčky čekají kondiční testy a lékařské prohlídky, dle kterých bude následně dávkována příprava. Na jejich základě bude sestaven tréninkový program. Nicméně hlavní část přípravy holky budou trávit v kopcích, na oválu, posilovně a v plaveckém bazénu.

Jaký program čeká A-tým do startu extraligy?

Na hráčky čeká pestrý program, ale věřím že správným nadávkováním a citlivým vedením se nám ho podaří zvládnout. První část přípravy se odehraje v Brně, poté nás čeká celoklubové soustředění v Bystřici pod Perštejnem a následně opět příprava v Brně. Během přípravy odehrajeme několik přátelských utkání a zúčastníme se dvou přípravných turnajů.

Proč je správný kondiční trénink pro sportovce důležitý?

To je velmi jednoduché - jedno bez druhého prostě nejde. Kondiční příprava je naprosto plnohodnotnou součástí sportovního tréninku. Vynechejte ji a jste bez šance!

Jak moc se liší práce s jednotlivými hráčkami v týmu?

Já osobně jsem absolutním odpůrcem všeobecných tréninků, kde všichni dělají všechno. Každá hráčka má svá specifika, která já musím při tvorbě tréninku zohlednit! Takže každá z hráček má zpracovaný individuální tréninkový program. V případě, že některý trenér toto pravidlo nectí, dělá svoji práce zcela vědomě špatně.

Kam bys chtěl holky posunout do startu extraligy, s čím bys byl spokojený?

Já asi spokojený jen tak nebudu, jsem maximalista a vždy se najde něco co můžeme všichni zlepšit. Každopádně na prvním místě je zdraví hráček. Toho dosáhnu stoprocentní důsledností při tvorbě, provedení a následném vyhodnocování tréninkového programu. V přípravě u hráček musím vybudovat opravdu kvalitní základy, na které pak budu moci navázat sezónní přípravu. Máme mladý tým, který má hodně práce před sebou. Holky se během přípravy musí především učit slovu profesionalita.

Co od holek vyžaduješ?

Upřímnost, zájem, důslednost. Pak jim mohu garantovat výsledky!

Kde jsi byl letos na dovolené?

Opět jsme s přítelkyní a přáteli navštívili mnou milované Řecko, konkrétně ostrov Zakynthos, který je prostě ten nej nej nej. Pak jsme ještě pár dní cestovali po jižních Čechách.

  

Barbora Mertová

 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT