7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Novou univerzálkou KP Brna je Karin Šunderlíková

2EA609B1 7BE6 4826 9981 BDD85341DEDA

Ke královopolskému Áčku se minulý týden připojila další zahraniční posila, tenokrát ze Slovenska. Post univerzálky bude zastávat Karin Šunderlíková, která má na svém kontě mimo jiné mistrovský titul se Slávií Bratislava a roční zkušenost z italské ligy. A právě z Itálie míří do KP Brna. „Bude to pro mě zase nová zkušenost, českou ligu si totiž zahraji poprvé a jsem zvědavá, co mě čeká,” řekla po svém příjezdu do Brna Karin.

 
 
 
 
Karin ŠUNDERLÍKOVÁ
 
Narozena: 17.7.1999
Post: univerzálka
Výška: 190 cm
 

Předchozí angažmá a úspěchy:

2018-2019    Libertas Itas Citta Fiera Martignacco (ITA/A2)
2016-2018    Slávia UK Bratislava (mistryně SR 2017, vítězka Slovenského poháru 2017)
do r. 2016     ŠŠK Bilíková Bratislava
 
 

Stáváte se novou posilou KP Brna, jak se na svoje nové působiště těšíte?

Těším se, přicestovala jsem minulý týden, seznámila se s holkama a začala s týmem letní přípravu. Tréninky jsou náročné, ale jak se říká - těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Loni jste působila v Itálii, co Vám to přineslo?

Nasbírala jsem tam hodně zkušeností, hlavně po psychické stránce. Nejtěžší pro mě asi bylo, že jsem během Vánoc přijela domů jenom na 20 hodin a hned šla spát, protože se už druhý den hrál zápas. Ale pokud chcete hrát profesionální volejbal, musíte pro to řadu věcí obětovat, úspěchy a zážitky, ale pak to stojí za to. Jinak rozdíly mezi slovenskou a italskou ligou byly velké. Všechny týmy jsme byly vyrovnané, a tak jste nikdy nevěděli, jak dopadne zápas. Jako vůbec prvního soupeře jsme dostali silnou Casertu, která vyhrála A2 a porazili jsme ji 3:0, v dalším utkání nám to ale stejným výsledkem vrátili. V italském  poháru jsme se dostali až do semifinále, když jsme porazili silnou Perugiu, ale tam jsme nestačili na Sassuolo, pozdějšího vítěze poháru.

Vaším trenérem v Brně bude Slovák Matúš Kalný, měli jste možnost se už osobně potkat?

S trenérem Kalným jsem se v předchozí kariéře nepotkala, ale vím, jaké má na svém kontě úspěchy, a o to víc se těším na spolupráci s ním.

Jaké jsou zatím Vaše dosavadní největší volejbalové úspěchy?

Asi nejvíc si cením pátého místa na Mistrovství Evropy juniorek - podařilo se nám porazit Francouzky, Portugalky, Chorvatky a silné Němky. Nechybělo tenkrát moc a mohli jsme hrát o medaile, bohužel jsme v tie breaku podlehly Belgičankám. 

Jak dlouho působíte ve slovenské reprezentaci?

V reprezentaci jsem třetí rok, bohužel jsem se teď ale nedostala do nominace na ME žen v Bratislavě, což mě hodně mrzí. Ale určitě to není důvod něco vzdávat, spíš mě to motivuje, abych makala ještě víc.

Hrála jste vždycky na postu univerzálky?

Jako každá jiná hráčka, i já jsem svůj vyvolený post hledala. Prošla jsem vším, kromě nahrávačky.

Čeho si na své profesi nejvíc ceníte a je něco, čeho naopak litujete?

Ne každý má takovou možnost cestovat po světě, poznávat nové krajiny a nové lidi. Toho si cením nejvíc. Nelituju vůbec ničeho, všechno se děje tak, jak se má dít.

Jak jste si užila letošní léto?

Moc volna jsem neměla, ale narychlo jsme s rodinou a přáteli odjeli na týden do Chorvatska.

 

Barbora Mertová

Foto: Marcin Selerski

 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT