7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na turnaji Slávia EU Cup 2019 jsme vybojovali stříbro

Slávia EU Cup 2019 2

A-tým Králova Pole má na svém kontě první medailový úspěch. Na mezinárodním turnaji Slávia EU Cup, který v pátek a v sobotu uspořádal doma úřadující mistr slovenské extraligy Slávia EU Bratislava, skončily královpolské volejbalistky na druhém místě. Turnaje se kromě domácího družstva a KP Brna zúčastnil ještě maďarský tým Jászberényi Volleyball, SG VB NÖ Sokol/Post z Rakouska a také další český zástupce Šternberk, kterému se po závěrečné bitvě s Královým Polem nakonec podařilo celý turnaj ovládnout. A jak probíhaly jednotlivé zápasy KP Brna?

 
 
Brněnské hráčky odstartovaly turnaj v pátek utkáním s vídeňským Sokol/Post a svým soupeřkám v něm nedovolily uhrát ani jeden set. „V prvním setu úvodního zápasu nám k vítězství pomohly soupeřky, které hodně chybovaly. V dalších sadách už jsme je pak držely pod sebou dobrou obranou a servisem," zhodnotila duel smečařka Denisa Pavlíková. Se svými pspoluhráčkami pak ve stejný den připsala na konto KP Brna ještě jednu výhru, tenokrát poměrem 3:1 nad Maďarskem. „Soupeř nás tlačil v celém druhém utkání servisem, ale týmovým výkonem, kdy do zápasu zasáhly všechny naše hráčky, se nám podařilo opět zvítězit," dodala Denisa.
 
Další dva duely byly na programu v sobotu a Královo Pole nejdříve prověřilo úřadující slovenské mistryně ze Slávia EU Bratislavy. První set tohoto zápasu sice Brnu utekl 20:25, v dalších třech sadách už ale královopolské volejbalistky díky bojovnému výkonu nedaly domácím hráčkám šanci.
 
O vítězi celého turnaje tak rozhodoval až poslední zápas KP Brna, ve kterém nastoupilo Královo Pole proti Šternberku. Oba týmy mezi sebou svedly dlouhou pětisetovou bitvu, po které se po nejtěsnějším možném vítězství v tie breaku (13:15) nakonec radoval z výhry Šternberk. „Začátek zápasu jsme zvládly velice dobře, měly jsme pozornou obranu a tlačily jsme servisem. Ve druhé a třetí sadě ale soupeřky přidaly na podání a dostaly nás pod tlak. Ve čtvrtém setu se nám podařilo srovnat krok a o vítězi tak rozhodovala až zkrácená hra. Bohužel jsme tie break těsně prohrály," popsala závěrečné utkání nahrávačka Květa Grabovská.
 
Na turnaji se skvěle blýskly obě nové zahraniční posily KP Brna - jak Karin Šunderlíková tak Sophie Carpentier totiž byly vyhlášeny jako nejlepší hráčky turnaje. 
 
 
Zápasy KP Brna na Slávia EU Cup 2019:
 
6.9. KP Brno-SG VB NÖ Sokol/Post 3:0 (25:11, 25:17, 25:15)
6.9. KP Brno-Jászberényi Volleyball 3:1 (25:22, 18:25, 25:19, 25:23)
7.9. KP Brno-Slávia EU Bratislava 3:1 (20:25, 25:13, 25:19, 25:22)
7.9. KP Brno-Šternberk 2:3 (25:19, 17:25, 16:25, 25:18, 13:15)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT