7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na první extraligové body si zatím musí Královo Pole počkat

images/72214568-4388-4556-A7DE-E4EEB95C772C.png

Úvodní duel extraligy nevyšel KP Brnu podle jeho představ - na Olympu Praha prohrálo Brno 0:3 na sety, a tak si na první body v letošní extraligové sezóně zatím bude muset počkat. Pro pražské volejbalistky byl sobotní zápas už druhým v letošním ročníku, ve čtvrtek Olymp podlehl Olomouci také 0:3, a o to víc se tak doma radoval z plného bodového zisku.

 
„Náš soupeř byl dnes dobrý hlavně v útoku středem, my jsme bohužel Olymp nezatlačili podáním tak, jak jsme si předsevzali. Navíc jsme vůbec nebodovali po dobrém příjmu v útoku,” zhodnotil premiérový start svého týmu v sezóně 2019/20 hlavní trenér Matúš Kalný.
 
„V našem prvním zápase se bohužel na nás projevila nervozita a ze začátku jsme byly zbytečně opatrné. V prvních dvou setech nám pokaždé utekl úvod sady a celkově jsme pak udělaly příliš mnoho chyb. Do příštího utkání musíme zlepšit servis,” dodala kapitánka Šárka Šloufová.
 
V první sadě se domácí volejbalistky ujaly na začátku tříbodového vedení (7:4), které po vydařené sérii na podání Romany Staňkové navýšil Olymp až na 14:6. Královo Pole se pak domácím ještě pokoušelo přiblížit (18:13), na zvrat skóre to ale nestačilo (25:19).
 
Do další sady vlétly domácí rychlým vedením 5:0 a postupně dostávaly hostující pod stále větší tlak. KP Brno se snažilo srovnat se soupeřkami krok marně a nakonec v setu uhrálo pouhých 6 bodů.
 
Set s pořadovým číslem tři odstartovalo lépe Královo Pole (0:3), Olymp ale zareagoval okamžitě a stav otočil opět na svou stranu (6:4). Zbytek setu pak držel mírné vedení, bodové skóre se ale v koncovce podařilo týmu Matúše Kalného srovnat na 22:22. Olymp poté třikrát nezaváhal a po výhře 25:22 si na svoje konto připsal do tabulky tři body.
 
Olymp Praha-KP Brno 3:0 (25:19, 25:6, 25:22)
 
 
Barbora Mertová 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT