7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Letní přípravu zahájila i družstva Volejbalové akademie KP Brna

Akademie

 

Na novou sezónu se minulý týden nezačaly připravovat jenom ženy, ale i dorostenecké hráčky Králova Pole. Start sezóny Volejbalové akademie KP Brna se nesl tradičně ve znamení testování předsezónní fyzické připravenosti. „Na úvodní tréninkový kemp dorazilo do Brna 28 hráček, tři holky měly omluvenku z důvodu nemoci a dovolené. Mírně upravený režim mají reprezentantky, které skončily přípravu teprve v polovině července,“ přiblížil šéftrenér Volejbalové akademie Erik Nezhoda.

 

Po dvou dnech strávených v Brně se děvčata v tomto týdnu přesunula do Beskyd. „Hráčky se tu zaměří na posilování i první kontakt s volejbalovým míčem. Kromě volejbalu je ale čekají také čtyři túry a s nimi i bezmála 100 kilometrů,“ uvedl Erik.

Následující dva týdny pak Akademie stráví v Brně a v posledním srpnovém týdnu absolvuje tradiční soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Děvčata by tam měla odehrát první přátelská utkání proti soupeřům z extraligy nebo první ligy žen.

A jak se vůbec vedlo holkám na úvodních testech při startu sezóny? „Pokud pomineme nejlépe testující Kuníkovou, která zahajuje druhou sezónu v ženách, nejvíce se blýsklo trio Rožnovjáková, Pokorná a Křižanovská,“ uvedl Nezhoda. „Na Marii se pozitivně podepsala příprava s reprezentačním družstvem kadetek, Eliška Pokorná zase nabrala na síle. Nahrávačka Tereza Křižanovská si ihned první den přípravy skočila osobák – rovné 3 metry ve smečařském výskoku,“ dodal.

 

Barbora Mertová, Erik Nezhoda

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT