7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vítězná vlna pokračuje, KP Brno veze výhru ze Šternberka

37C7D5F5 3FF4 46E5 9DFB 1DA8A5955C1B

 

KP Brno jede dál na vítězné vlně. Ve sváteční den zamířily svěřenkyně Richarda Wiesnera do Šternberka a navázaly tam na své výsledky z posledních pěti extraligových uktání. Domácí Šternberk se sice snažil vzdorovat a v koncovce třetí sady měl k dispozici i několik setbolů, Královo Pole je ale dokázalo odvrátit a zápas nakonec ovládnout výhrou 3:0. „Dnes jsme zvládli uhrát důležité utkání v sestavě, ve které tak často nehrajeme. Za všechny hráčky mám radost, protože jsme dokázali zvítězit v nepříjemných podmínkách a proti soupeři se skvělým podáním a výborným liberem," pochválil tým trenér Erik Nezhoda

 

 

„Ve Šternberku to nikdy není jednoduché, soupeř nás tlačil kvalitním servisem celý zápas, ale my tlak ustály a vyhrály ve všech třech koncovkách, I když to nebyl náš nejlepší volejbal, jsem ráda za další vítězství za tři body. Je každopádně  důležité, že jsme stále bojovaly, i když pro nás byl stav nepříznivý a prohrávaly jsme i o čtyři body,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Královo Pole v prvním setu odskočilo soupeřkám za stavu 5:5 a vedení si pohlídalo až do konce sady (21:25). Druhé dějství vypadalo za stavu 11:7 nadějně pro domácí, KP Brno však skvěle zareagovalo a připsalo si na svoje konto hned devět bodů v řadě (11:16). Set už pak hostující dohrály s přehledem 19:25.

Největší drama tak nabídla následující sada, v níž Královo Pole při skóre 15:15 sice uteklo o pět bodů (15:20), Šternberk ale postupně otočil na 23:22. V koncovce mohly domácí navíc vytěžit hned ze tří setbolů, KP Brno je však ustálo a po napínavém souboji na obou strnách si nakonec dokráčelo k vítězství poměrem 27:29.

 

Šternberk – VK Královo Pole 0:3 (21:25, 19:25, 27:29)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT