7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov hledal recept na KP Brno i podruhé marně

9774DBAF 191C 457E BEAB 5523B34892CC

 

Na Královo Pole v sobotu čekal tým Prostějova. Z prvního vzájemeného měření sil těchto týmů vyšly vítězně volejbalistky KP Brna, když si od svých soupeřek doma nenechaly vzít ani jeden set. Do Prostějova brněnské družstvo zamířilo s jasným cílem, připsat si na svoje konto další výhru, a to se mu nakonec povedlo s navlas stejným výsledkem 3:0 na sety, jako v hale na Vodově. „V nové prostějovské hale jsme hráli poprvé a na našem výkonu v úvodu zápasu to bylo znát. Ale tak jako již v předchozích utkáních jsme zvládli koncovku první sady a tím jsme se uklidnili," popsal trenér Erik Nezhoda.

  

„Pak už jsme se více soustředili na svou hru. Ve třetím setu musíme pochválit šířku naší lavičky, protože nám výrazně pomohlo střídání mladých hráček, resp. nahrávačky Jany Vystrčilové,” dodal.

„Ze začátku nám chvíli trvalo, než jsme se do toho dostaly, ale potom jsme začaly hrát víc koncentrovaně, začaly jsme se víc soustředit a po těžké koncovce prvního setu už byl zápas v naší režii,“ zhodnotila duel kapitánka Daniela Digrinová.

Domácí volejbalistky nastoupily do zápasu při chuti a v úvodu odskočily na 5:2. Vedení si Prostějov držel až do poloviny setu (16:14), náskok ale pak KP Brno rychle smazalo a o vítězi nakonec rozhodovala koncovka (20:20). Tu zvládly lépe svěřenkyně Richarda Wiesnera, které vyhrály sadu poměrem 22:25.

Druhé dějství vypadalo do stavu 11:17 jednoznačně, prostějovský tým se však ještě dokázal dotáhnout na rozdíl jediného bodu (16:17). Na víc ale už nestačil nejenom v druhém setu (18:25), ale i v sadě s pořadovým číslem tři, v níž prostějovské hráčky uhrály pouze 15 bodů. Tři body tak mří zaslouženě do Králova Pole. 

 

Prostějov – VK Královo Pole 0:3 (22:25, 18:25, 15:25)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT