7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Ostravy jedou volejbalistky Králova Pole s prázdnou

Ostrava V

 

V dohrávce 10. kola extraligy se Královo Pole střetlo s Ostravou, tedy se svým sousedem z tabulky. Ani podruhé v této sezóně ale bohužel královopolské volejbalistky ostravský tým porazit nedokázaly a po prohře 1:3 na sety odjíždí domů s prázdnou. „Ostravě je potřeba pogratulovat za další vydařený výkon proti nám. I když v určitých chvílích nehrají svůj nejlepší volejbal, jejich výkon je stále ucelený a i nadále to na nás vytváří tlak, s nímž si zatím nedokážeme poradit. Do budoucna jsme Ostravě určitě vyrovnaným soupeřem, ale ve své práci budeme muset být mnohem důslednější. Jedině pak můžeme v takovém utkání pomýšlet na vítězství," zdůraznil po skončení zápasu trenér Erik Nezhoda.  

 

„Je nám líto, že jsme naši dobrou vítěznou sérii dnes v Ostravě neprodloužily,“ mrzelo kapitánku Danielu Digrinovou„Doufám ale, že jim to vrátíme příští úterý v zápase Českého poháru," dodala. 

Úvodní set se lámal za stavu 14:13 pro Ostravu, kdy domácí hráčky utekly na 18:13 a sadu už pak kontrolovaly až do konce (25:19). Druhý set tak jednoznačný nebyl, Královo Pole se postupně sice ujalo vedení 12:16, Ostrava ale poté připsala 8 bodů v řadě (20:16) a v závěru měla k dobru hned tři setboly (24:21). KP Brno je sice odvrátilo a následně se i přiblížilo k zisku sady (24:15), domácí hráčky však skóre nakonec otočily na vítězných 27:25.

Hostující tým to nepoložilo, právě naopak. Třetí set ovládlo Královo Pole poměrem 15:25, na což ale Ostrava dokázala okamžitě zareagovat v následujícím dějství. V něm si před koncovkou vytvořily svěřenkyně Zdeňka Pommera dokonce desetibodový náskok (20:10), a i když Brno ještě stav zkorigovalo (20:15), na zvrat to bylo málo (25:18).

 

Ostrava – VK Královo Pole 3:1 (25:19, 27:25, 15:25, 25:18)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT