7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I v obměněné sestavě Královo Pole zdolalo Frýdek bez ztráty setu

KP vs FRM 0412 3

 

  1. kolo extraligy nabídlo v brněnské hale na Vodově souboj Králova Pole s Frýdkem-Místkem, předposledním týmem tabulky. Domácí favoritky do utkání nastoupily v obměněné sestavě, i s ní však první sadu jednoznačně vyhrály. Frýdek-Místek sice pak začal vzdorovat, KP Brno ale soupeřkám nedovolilo uhrát ani jeden set a připsalo si do tabulky další tři vítězné body. „Určitě je dobře, že i hráčky které nemají takové vytížení, odehrály utkání až do vítězného konce 3:0," zhodnotil duel Richard Wiesner

 

 

Bylo samozřejmě vidět trošku více nepřesností, ale to je pochopitelné. Frýdek se po prvním setu zvednul, začal velice dobře servírovat a nám to dělalo problémy. Tyto průběhy setů my ale potřebujeme, aby se hráčky dokázaly koncentrovat a dotáhnout takový zápas až k vítězství,” dodal.

První set byl vyrovnaný pouze v úvodu, od stavu 4:4 začal Frýdek-Místek ztrácet dech (9:4) a domácí favoritky začaly kráčet k suverénní výhře v prvním setu. Při servisu Ely Koulisiani se ještě hostující trenérka snažila zastavit KP Brno time outem (16:7), následné eso ale jen potvrdilo herní pohodu domácích, které sadu vyhrály velkým rozdílem 13 bodů (25:12).

Do druhého dějství vstoupil lépe Frýdek-Místek a hru přerušil pro změnu Richard Wiesner (1:4). Jeho svěřenkyně se brzy dostaly zpět do tempa, srovnaly na 7:7 a vedení otočily na svou stranu (14:10). Domácí náskok sice držely i díky dvěma esům střídající Jany Vystrčilové (17:12), za lepší konec ale začaly tahat hostující a srovnaly na 17:17. V útoku pak přitvrdila Simona Jelínková (20:18), která v závěru sady přímým bodem z podání zařídila tři setboly KP Brna (24:21). Sadu na vítězných 25:23 ukončila smeč Romany Pavlicové.

Ve třetím setu se vedení přelévalo na obě strany (3:0, 6:9) a přetahovaná pokračovala i v polovině setu (15:15). Za stavu 16:18 si vzali time out domácí, po něm KP Brno srovnalo a set zamířil do napínavé koncovky (20:20). Tu zvládl lépe domácí tým a po další nejtěsnější výhře 25:23 si do tabulky připsal plný počet bodů. Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena Simona Jelínková.

 

VK Královo Pole – Frýdek-Místek 3:0 (25:12, 25:23, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT