7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole smetlo venku Liberec, aktuálního lídra tabulky

KP vs OST ČP web2 13012022 57

 

Šlágrem 20. extraligového kola byl v sobotu jednoznačně zápas mezi Libercem, aktuálním lídrem tabulky, a druhým Královým Polem. Brněnské volejbalistky vycestovaly na sever Čech s jednoznačným cílem - v letošní sezóně konečně Duklu porazit, a navázat tak na dosavadní neporazitelnost v roce 2022. Svůj cíl KP Brno nejenom splnilo, Liberci navíc nedovolilo uhrát na jeho palubovce ani jeden set. Po výhře 3:0 si tak tým Richarda Wiesnera veze domů naprosto zaslouženě tři body. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo Liberec porazit, protože to se nepovede každý den. Náš tým hrál koncentrovaně a přesně tak, jak jsme si řekli, za což všem děkuji a gratuluji děvčatům k výhře. Liberci přeji, aby se z dnešní prohry rychle oklepal a odehrál co nejlepší výsledek v Champions League,” vzkázal ze severu Čech Richard Wiesner.

 

„Mám obrovskou radost, dnes to by z naší strany uvolněný a týmový výkon a všechno se nám podařilo na výbornou. Konečně jsme prolomily sérii proher s Libercem a navíc na jejich palubovce. Paráda!“ Dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Královo Pole v prvním setu odskočilo domácím na 7:12 a Liberci už pak do konce nedovolilo srovnat krok (22:25). Domácí volejbalistky se sice snažily v následující sadě převzít nad hrou kontrolu (7:3), KP Brno ale pod tlak nedostaly, právě naopak. Hostující srovnaly na 11:11, pak si připsaly na svoje konto 5 bodů v řadě (11:16) a o setu bylo prakticky rozhodnuto (18:25).

Ani ve třetím dějství už pak Liberec vítězný recept na rozjeté Brno nenašel (19:25). Královo Pole se v zápase znovu opřelo o kvalitní servis, který ozdobilo hned 7 esy, bodově v zápase dominovala Magda Bukovská (16 bodů) a k tomu všemu si KP Brno na svoje konto připsalo 8 úspěšných bloků. Díky tomu si zaslouženě do tabulky připsalo tři vítězné body.

 

Liberec – VK Královo Pole 0:3 (22:25, 18:15, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT