7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olympiádu dětí a mládeže ovládl i díky volejbalovému bronzu Jihomoravský kraj

0606E7D8 E63D 406B AA10 A5605C317CE7

 

Olomouc tento týden hostila 19. ročník Olympády dětí a mládeže, na kterou vycestoval i vojejbalový tým čítající hned deset hráček Králova Pole. Pod taktovkou Petra a Romany Pavlicových vybojovalo družstvo ve veliké konkurenci bronz, a významně tak přispělo k celkovému triumfu Jihomoravského kraje. „Této medaile si cením asi nejvíc ve svém životě, protože vím, jaká práce a odhodlání za ní stály. Naše družstvo nebylo asi parametry adept na nejlepší umístění, přesto ukázalo svou kvalitu, houževnatost, vytrvalost, touhu po výhře i výjimečnost," radoval se po zisku bronzu Petr Pavlica.

 

Jihomoravský volejbalový tým dívek odstartoval svou olympijskou pouť v pondělí, kdy se střetl s Královehradeckým a Pardubickým krajem. Ve třech setech ze čtyř v ten den hráčky čelily setbolu soupeře, přesto ukázaly morální sílu, vše otočily a oba zápasy vyhrály 2:0.

I v úterý pokračovala vítězná vlna jihomoravského týmu, který absolvoval dvě enormně psychicky i fyzicky náročná utkání. V tom prvním ho čekaly hektické koncovky s Plzeňským krajem, ztrátu setu ale hráčky nepřipustily a zvítězily 2:0. Následoval dlouhý duel s Jihočeškami, kde v tie-breku náš tým prohrával 6:10, v koncovce však ukázal svou sílu a po výhře 15:12 si na svoje konto připsal v pořadí už čtvrté vítězství.

„Ve středu nás pak čekalo velmi silné družstvo Středočeského kraje, s nímž jsme trošku zarotovali naší sestavou. Porážka 0:2 byla spravedlivá a všechna naše pozornost směřovala k utkání o všechno s Prahou. Karty byly rozdány tak, že vítěz tohoto utkání bude hrát semifinále olympiády, poražený naopak jen o páté místo," připomněl Petr Pavlica. V prvním setu se jeho tým dlouho nemohl dostat do herní pohody a ztratil ho lehce 16:25. I ve druhé sadě tahaly hráčky dlouho za kratší konec, za stavu 17:20 ale zavelely k obratu až na konečných 25:23. „V tie breaku jsme znovu doháněli nepříznivé skóre až do momentu 7:11. Zkrácenou hru jsme ale otočili na 15:11 a po výhře  2:1 jsme zaslouženě obsadili druhé místo ve skupině - po pěti výhrách a jedné porážce," dodal Pavlica. 

V semifinále se ve čtvrtek Jihomoravský kraj střetl s krajem Olomouckým a podlehl mu 1:2 na sety. Na souboj o třetí místo se ale jihomoravské družstvo správně nabudilo a Zlínskému kraji nedalo možnost bojovat o bronz. Po vítězství 2:0 tak tým Petra a Romany Pavlicových obsadil na turnaji třetí místo.

Letní olympiáda dětí a mládeže byla na běžné sportovní události naprosto megalomanská a co do počtu účastníků nesrovnatelná s čímkoliv, čeho se královopolské volejbalové týmy běžně účastní. „První herní dny to bylo vidět i na hráčkách, kde jsme například v zápase s nakonec posledním Královehradeckým krajem vyhráli až v koncovkách jen o dva body. Postupně se však družstvo více a více sehrávalo. Prvním vrcholem bylo otočení existenčního utkání s výběrem Prahy, kde jsme byli morálně silnější a po výhře 15:11 ovládli to nejdůležitější utkání. V semifinále jsme sice ve vyrovnaném utkání nestačili v tie breaku na Olomoucký kraj, ale v boji o bronzovou medaili se Zlínským krajem jsme předvedli větší touhu a sehráli první utkání na turnaji, ve kterém jsme soupeře skutečně ve všem výrazně přehráli," popsal Petr Pavlica.

Volejbalová medaile se do Jihomoravského kraje vrátila po devíti letech, na posledních dvou Olympiádách dětí a mládeže se volejbal dívek JMK umístil na osmém, respektive sedmém místě. Z velkého úspěchu se samozřejmě radovala i Romana Pavlicová a důvod měla o to větší, že si letos díky tomuto třetímu místu zkompletovala celou medailovou sérii - po zlatu a stříbru, které získala s A-týmem KP Brna, teď do sbírky cenných kovů přidala i bronz jako trenérka.

 

Zápasy ODM:

 

27. června

Jihomoravský kraj - Královehradecký kraj 2:0 (27,26)

Pardubický kraj - Jihomoravský kraj 0:2 (-26,-20) 

 

28. června

Jihomoravský kraj - Plzeňský kraj 2:0 (23,23)

Jihočeský kraj - Jihomoravský kraj 1:2 (-27,14,-12)

 

29. června

Středočeský kraj - Jihomoravský kraj - Královehradecký kraj 2:0 (18,17)

Jihomoravský kraj - Hlavní město Praha 2:1 (-16,23,11) 

 

30. června

Semifinále: Jihomoravský kraj - Olomoucký kraj 1:2 (-19,22,-5)

O třetí místo: Jihomoravský kraj - Zlínský kraj 2:0 (20,17)

 

Barbora Mertová 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT