7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rozhovor

Kateřina Pelikánová: Cesta z přípravek ke kapitánce A-týmu

Pelikánová

 

Volejbal hraje přesně 10 let a za tu dobu dosáhla úspěchů, o kterých některé hráčky marně sní v celé kariéře. Po medailích v mládežnických kategoriích a řadě individuálních cen přišly dvě sezóny v A-týmu, v nichž s KP dvakrát ovládla Český pohár a v extralize vybojovala stříbro a zlato. Místo oslav mistrovského titulu hned zamířila k národnímu týmu žen, s nímž si zahrála mimo jiné Mistrovství Evropy. To vše má za sebou teprve 19letá Kateřina Pelikánová, která je věrná KaPéčku už od přípravek. Trpělivou prací se vypracovala nejenom ke všem úspěchům, ale i k postu kapitánky A-týmu.

Číst dál...

PF 2024

PF2024

 

Rádi bychom vám popřáli krásné, pohodové a klidné Vánoce. Budeme moc rádi, když do nového roku skočíte zase s námi. A přidáváme ještě i několik osobních přání z řad KáPéčka i našich věrných fanoušků...

Číst dál...

Erik Nezhoda: Svou kůži nechceme dát v Rumunsku zadarmo

KP vs BLAI 12102023 8

 

Volejbalistky Králova Pole čeká tento týden další prověrka v Lize mistrů. Druhý kvalifikační turnaj této nejprestižnější evropské soutěže, který mělo původně hostit KP Brno, se nakonec kvůli financím přesunul do Rumunska. Svěřenkyně Erika Nezhody odstartují turnaj v úterý zápasem proti domácímu týmu CS Volei Alba Blaj, o den později změří své síly s belgickým družstvem Asterix Avo Beveren a ve čtvrtek vyzvou na souboj chorvatské mistryně z týmu Mladost Zagreb.

Číst dál...

Novým členem představenstva klubu je Jiří Herman

foto herman


Novým členem představenstva volejbalového klubu KP Brno je RNDr. Jiří Herman, Ph.D., ředitel Gymnázia na třídě kapitána Jaroše. Na svou novou roli se moc těší a rád by v ní společně s ostatními navázal na královopolské úspěchy a pokračoval v systematické práci s mládeží, na kterou klade KP Brno dlouhodobě velký důraz. „Jako člen představenstva budu navíc usilovat o to, aby se na školách vytvářely lepší podmínky pro studenty, kteří vrcholově sportují. Na Jarošce se o to dlouhodobě snažíme – běžné to ale v současné době bohužel na všech školách není,“ říká Jiří Herman.

 

 

Číst dál...

Moravčík: Kdo by nechtěl být součástí jednoho z nejlepších českých týmů?

Moravčík

 

Novým asistentem Erika Nezhody u královopolského A-týmu je Jan Moravčík. Do Brna přichází z Přerova, kde stejnou pozici zastával v posledních dvou letech. První zkušenosti s ženským volejbalem předtím sbíral v Prostějově, jeho volejbalová kariéra je ale mnohem bohatší, dlouhodobě například působí i u chlapecké reprezentace. A jak se tedy těšil do Králova Pole? „Asi jako dítě na zákusek po obědě. Kdo by nechtěl být součástí jednoho z nejlepších týmů u nás, navíc když se uplynulou sezónu stal tím nejúspěšnějším,“ vysvětluje důvod svého příchodu do Brna 28letý Moravčík.

 

 

Číst dál...


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT