7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole má zastoupení na kvalifikaci MSJ

RD JKY kMS

Třetí květnový víkend patří na světovém volejbalovém fóru 2. stupni kvalifikací na juniorská MS. Česká reprezentace dívek U20 mezi družstvy ucházející se o postup nechybí, a i Královo Pole má v rámci juniorské reprezentace v srbské Rumě své zastoupení. Původní trojice, ve které původně figurovala i Terka Diatková, se posléze zúžila na dvojici - Marika Tesařová a Nikola Vaňková.

 

 

Marika Tesařová (26.11.1996)

Stálá členka reprezentačních mládežnických výběrů, která sice zatím nepatřila do základní sestavy, ale roli střídající hráčky, která musí hlavně pomáhat v nesnázích, plní velmi dobře. V kvalifikaci se představí na "klubovém" postu blokařky, zatímco dosud zastávala v rámci reprezentace úlohu univerzálky. Marika je odchovankyní Lokomotivy Břeclav a do Brna přišla před čtyřmi lety. 

 

Nikola Vaňková (7.1.1998)

Nikola se v reprezentaci zatím objevila pouze v kempech Lvíčat, ale omluvy starších hráček hrajících na postu libera, ji katapultoval až do juniorské reprezentace. Protože se nejedná o nezkušenou hráčku, za mnohé hovoří minuloroční titul kadetské mistryně ČR a letošní juniorské vícemistryně ČR, jistě si své místo v týmu najde. Pochází z malé vesničky Bezděkov na Vysočině (pochází odtud i Ondra Marek), s volejbalem začínala v Havlíčkově Brodě a Brno reprezentuje už 2 roky.

 

Ostatní hráčky v nominaci:

Kurková (N), Šimáňová (B), Bartošová (B), Kalhousová (S), Mlejnková (S), Fomenková (S), Nová (U) (všechny Olymp Praha), Valková (N) a Ondrušková (S)(obě TJ Ostrava), a Stavinohová (L) (VK Prostějov).

 

Richard Wiesner


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT