7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dívky kategorie U16 mají za sebou Mistrovství ČR

U16

 

Sezónu 2023/24 má za sebou už i družstvo U16. O víkendu ji završilo Mistrovství ČR, na kterém královopolská děvčata nakonec obsadila 11. místo. Závěrečný turnaj, kvůli několika nešťastným zraněním v šestitýdenním přípravném období, neodehrálo KP v zamýšlené sestavě. „Bohužel nám chyběly tři klíčové hráčky, které měly na postupu do finálového turnaje velký podíl. Převládá v nás proto zklamání – ne z výsledku, ale z nemožnosti naplnění sezónního nastavení a cíle,“ popisuje jeden z trenérů družstva Petr Pavlica.

 

Turnaj rozehrála děvčata v pátek, a i když ze tří zápasů vyhrála pouze jeden, proti Frýdku-Místku, díky přenosu bodů ze základní části soutěže postoupily dívky do další fáze Mistrovství ČR z 1. místa skupiny C.

„V sobotu jsme pak pokračovali zápasem proti Orionu Praha. Holky předvedly výborný výkon a hrály opravdu na svém limitu, nicméně dvě prohrané koncovky nám bohužel nepřinesly potřebné body,“ říká další kouč týmu Tomáš Pánek.

Následující zápas s nakonec bronzovým Nymburkem KP sice nezačalo dobře, ve slibně rozehraném druhém setu to ale vypadalo, že utkání nakonec dovede do tie-breaku. „Ani v tomto zápase jsme však opět nedotáhli koncovkou a body patřily znovu soupeři,“ dodává Pánek. Jeho svěřenkyně pak nestačily ani na Chodov, a v neděli je tak čekaly závěrečné boje o 9.–12. místo.

Úvodní nedělní duel proti Děčínu prohrálo Královo Pole poměrem 1:2 a chuť si nakonec děvčata spravila alespoň v posledním utkání sezóny, když porazila Frýdek-Místek 2:1 na sety. „Do našeho výkonu, sestavy a tím pádem i závěrečného umístění bohužel zásadně promluvily troje berle. Nakonec jsme tak na Mistrovství ČR skončili až na 11. místě,“ říká Petr Pavlica.

„Děkuji všem hráčkám, které se Mistrovství ČR zúčastnily a dokončily s námi sezónu včetně tohoto náročného víkendu. Moc bych jim přál, ať je právě tento víkend pro ně jen přestupní stanicí do světa velkého volejbalu,“ dodává Tomáš Pánek.

 

Výsledky zápasů KP na Mistrovství ČR kategorie dívek U16:

 

Skupina FC

KP Brno - Lanškroun 1:2 (-21,23,-10)

KP Brno - Hradec Králové 0:2 (-15,-18)

Frýdek-Místek - KP Brno 0:2 (-21,-17)

 

Skupina FE

Orion Praha - KP Brno 2:0 (25,21)

KP Brno - Nymburk 0:2 (-20,-22)

Chodov - KP Brno 2:0 (18,23)

 

Skupina FI

KP Brno - Děčín 1:2 (19,-6,-14)

Frýdek-Místek - KP Brno 1:2 (-21,20,-12)

 

Barbora Mertová

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT