7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno vyzve ve čtvrtfinále Olymp Praha

KP tiskovka 15032022 1

 

Volejbalistky KP Brna, které po základní části UNIQA extraligy žen skončily na druhém místě, se v play off střetnou s Olympem Praha. První čtvrtfinálový duel je na programu tento pátek v brněnské hale Vodova. „Náš soupeř je velmi zkušený a kvalitní a my ho rozhodně nechceme podcenit. Do čtvrtfinálové série jdeme s jasným cílem, postoupit dál a bojovat v této sezóně o medaili,“ zdůraznil před začátkem play off hlavní trenér Richard Wiesner.

 

Právě s Olympem Praha odehrály královopolské volejbalistky předposlední zápas základní části extraligy, v utkání zvítězily 3:1 na sety, a připsaly si tak na svoje konto sedmnáctou výhru za tři body. V tabulce se před KP Brno po celkově 27 odehraných utkáních dostal pouze Liberec. „S umístěním na druhém místě jsme moc spokojené. Naším cílem bylo skončit do čtvrtého místa, což se nám podařilo. Na začátku sezóny jsme se sice trošku rozkoukávaly, poté se ale náš tým stal kompletní, začaly jsme podávat stabilní výkony a naskočily jsme na vítěznou vlnu,“ zhodnotila základní část extraligy kapitánka Daniela Digrinová.

Se svými spoluhráčkami si už v průběhu sezóny na krk jednu medaili pověsila, KP Brno totiž po 16 letech triumfovalo v Českém poháru. Do finále Final Four této soutěže přitom Královo Pole přešlo přes Olymp Praha. „Tušily jsme, že semifinále s Olympem nebude vůbec jednoduché, ale zároveň jsme věděly, že máme velkou šanci hrát o medaile,“ popsala Digrinová. „Že jsme nakonec získaly tu nejcennější byla jen třešnička na dortu a odměna za naši práci. Jeden vrchol sezóny už tak máme za sebou, vítězstvím v Českém poháru jsme ale současně v nás i v našich fanoušcích vzbudily velká očekávání a s tímto pocitem se teď budeme muset trochu poprat,“ dodala.

Čtvrtfinálovou sérii zahájí KP Brno v hale na Vodově tento pátek. K postupu do další fáze play off budou zapotřebí tři výhry.  „Máme určitě dobrou výchozí pozici, ale hrajeme znovu od nuly. Olymp je velice dobrý tým a určitě se na nás dobře připraví. My budeme mít výhodu domácího prostředí a skvělých fanoušků, kteří nás každý zápas ženou neskutečně dopředu. Z Olympu jsme dlouho nepřivezly vítězství, tak doufám, že to v této sérii konečně prolomíme,“ zdůraznila kapitánka Králova Pole.

„Zápasy v play off jsou úplně jiné než ty v základní části, takže teď stojíme před novou výzvou. Nálada v týmu je správně bojovná a všichni už netrpělivě očekáváme páteční start čtvrtfinálové série,“ dodal Richard Wiesner.

 

Rozpis utkání čtvrtfinále play off:

18.3.2021 (18:00 hodin)              KP Brno – Olymp

21.3.2021 (17:00 hodin)              Olymp – KP Brno

24.3.2021 (18:00 hodin)              KP Brno – Olymp

27.3.2021 (17:00 hodin)              Olymp – KP Brno

30.3.2021 (17:00 hodin)              KP Brno – Olymp

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT