7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Žákyně na Českém poháru nepoznaly hořkost porážky

Team CP-ZKY-2M 14-15Družstvo hráček složené z týmů U-17 a ŽKY-A absolvovalo v právě uběhlém týdnu druhé kolo Českého poháru žákyň. Kdo si vzpomíná, brněnskou kvalifikací prošlo bez porážky a tak se mohlo těšit na souboje s osmi nejlepšími týmy na Moravě.

Do samotného turnaje, pořádaného jak jinak než v Bílovci, Královopolanky vlétly v exhibičním tempu a Hradci Králové dovolily pouze dvakrát dokráčet k 12 bodům. Podobně proběhlo i druhé utkání, ve kterém dostaly více příležitost také hráčky z lavičky. Česká Třebová dosáhla 12 a 18 bodů. Třetí utkání, bohužel hrané v malé tělocvičně, přineslo nejzajímavější souboj, a to s družstvem Olomouce. Hanačky se pyšní dvěma vysokými středovkami a bezezbytku této dominance využívají. Olomouc v prvním setu dlouho vedla, ovšem závěr patřil brněnským hráčkám, které dokázaly o druhém technickém time dlouhou bodovou šňůrou rozhodnout o vítězství. Druhý set přinesl v závěru ještě větší drama, které rázně utnula Jíťa Vaďurová překrásným útokem z hlavního kůlu. Brno znovu zvítězilo 2:0. Druhé utkání v malé tělocvičně patřilo souboji se Svitavami. I zde se naskytla šance ke kolektivnímu výkonu a za účasti hráček z lavičky Brňanky dokráčely k vítězství 2:0. 

Druhý den ráno otevíral turnaj své brány již v 8:30. Naštěstí se v noci posouval čas o hodinu zpět, a tak to nakonec nebylo tak bolestivé, jak se na první pohled mohlo zdát. O co více, ranní utkání patřilo ke středu dvou mocností - Brna a Prostějova. Úvod utkání přinesl řadu pěkných výměn, ovšem od poloviny zápasu začalo Brno dominovat, a to platilo až do hvizdu rozhodčího na samém konci utkání. Výsledek 2:0 a sety 25:19 a 25:14 mluví za vše. Prostějovu v utkání nepomohla ani velice talentovaná nahrávačka Dvořáčková. Druhé utkání bylo soubojem s domácím Bílovcem. Brno svedlo s tímto soupeřem již druhý zápas, protože se oba týmy potkaly také v Brně na kvalifikaci. Zatím co v Brně musel o vítězi rozhodnout tie-break, v Bílovci nakonec stačily dva sety. Vývoj celého utkání připomínal vlastní boj s chutí a únavou. Brno výrazně vedlo, poté o náskok přicházelo a zase si jej pracně budovalo. Kdykoliv domácí hlučné publikum ucítilo šanci na zvrat, zapojilo se do hry. Konečně poslední utkání znovu nabídlo exhibiční rytmus a stav 25:9 v prvním setu. Druhý set byl daleko vyrovnanější i díky změnám v sestavě Brna. Bohužel a nakonec i bohudík do koncovky zasáhly hráčky ze základní sestavy, které třetí set nepřipustily a tak ani v poslední možné chvíli neztratili jediný bod. Brno ovládlo turnaj krásným skóre 14:0 a vrací se zpět do extraligového zápasového tempa, kdy o víkendu míří do Přerova.

 

KP Brno - Hradec Králové 2:0 (12,12)

KP Brno - Česká Třebová 2:0 (12,18)

KP Brno - Olomouc 2:0 (18,23)

KP Brno - Svitavy 2:0 (16,18)

KP Brno - Prostějov 2:0 (19,14)

KP Brno - Bílovec 2:0 (19,22)

KP Brno - Ostrava 2:0 (9,25)

 

Základní sestava: Vondráková, Polická, Stillerová, Vaďurová, Digrinová, Pokorná

Střídaly: Grabovská, Mičánková, Navrátilová, Ognarová, Šalamounová

 

Komentář trenéra: Když jsme jeli na turnaj, stanovili jsme si cíl ztratit maximálně jedno utkání, tajně jsme si připouštěli i možnost dvou porážek, ovšem vyspělost hry našich malých, ale šikovných smečařek Digrínové a Polické, velice kvalitní hry nahrávačky Vondrákové a konečně dominantní postavení Vaďurové ve své kategorii, jasně ukázalo, že máme od zbytku Moravy výrazně navrch. Ano, tentokráte jsme rozhodně nebyli nejmladší, přesto byly tři hráčky na hřišti ročníku 2000, z toho dvě prvoroční žákyně a konečně si své v základu odehrála i Pokorná jako ročník 2002. Mrzí mě neučást některých hráček z důvodu velké tréninkové absence, na druhou stranu jsem rád za kolektiv, který okolo mě a Petra na turnaji týmově pracoval.

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT