7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Cestu nahoru si musíš odmakat

DSC 1622

Výsledek Králova Pole v základní části extraligy? Šesté místo, 19 bodů. Co se povedlo? A co je potřeba zlepšit? „Už není čas na kompromisy a shovívavost. Teď musíme být přísné jedna na druhou a musíme po sobě vyžadovat maximum," vyzývá své spoluhráčky kapitánka Míša Doležalová, která se po zranění vrací zpět do hry. Její tým svede v nadstavbě celkem šest soubojů o co nejlepší výchozí pozici pro play off - postaví se proti Olympu Praha, Frýdku-Místku a Šternberku. Jak hodnotí svěřenkyně trenéra Bruna Napolitana svůj dosavadní výkon a na čem musí mužstvo ještě zapracovat?

 

1. Jak hodnotíš účinkování Králova Pole v základní části extraligy, co se povedlo a v čem je zatím největší slabina týmu?
2. Co pro tebe byl doposud největší zážitek - ze hry, z cest na zápas, z kabiny nebo třeba z tréninku?
3. Čím se motivuješ pro nadstavbu extraligy a play off - máš nějaký rituál?
4. Koho tipuješ na první tři extraligová místa?

 
 
DSC 1618 

kapitánka Michaela Doležalová (smečařka)

 

1. Myslím si, že jsme v základní části doplatily na nevyrovnané výkony proti týmům, které jsme měly porazit, abychom je dostaly pod sebe. Spolu se ztrátou čtyř bodů nás to stálo bohužel čtvrté místo. Na vyšší umístění bych po zhlédnutí hry všech ostatních týmů ani nemyslela, jelikož jsme prvním třem celkům nedokázaly vzít ani bod, i kdyz první zápasy s Olomoucí i Prostějovem byly z naší strany kvalitní. Myslím, že se můžeme opřít o kvalitní servis, což ale nejsme schopny poté využít, jelikož nám ještě pořádně nefunguje obrana a následná mezihra, kdy nejsme schopny připravit útočnicím takovou pozici, aby byly schopné skórovat.
2. Sind Sie Frau Müller? Nein, ich bin Herr Bauer.
3. Motivace je jasně daná. Máme šest zápasů, to znamená sedm týdnů na přípravu čtvrtfinálových zápasů, které rozhodnou o celkovém charakteru sezóny. Už není čas na kompromisy a shovívavost, teď musíme začít být přísná jedna na druhou a vyžadovat po sobě maximum, jak na trenincích a v zápasech, tak například i při regenaraci, která bude čím dál důležitějsí. Po sedmi měsících pospolu už každá víme, na čem potřebujeme zapracovat a nezastírám, že bude hodně záležet i na tom, jak se k tomu individuálně postavíme. Jak říká JJ68: Cestu nahoru si musíš odmakat.
4. Pořadí extraligy: Prostějov, Olomouc, třetí místo nechávám otevřené.

 

Vendula Měrková (univerzálka)

 

1. Hrajeme hodně nevyrovnaně, jednou nahoře, jedou dole. Bohužel se nám nedaří udržet dobré momenty po celý zápas. Myslím si, že naše slabina je činnost ve vlastní obraně, kdy často zpracujeme dobře míč, ale poté akci nedokážeme dokončit.
2. Asi žádný nemám, nevzpomínám si.
3. Doufám, že máme všechny stejnou motivaci - vyhrát co nejvíce zápasů a v play off předvést stabilní výkon.
4. I když bych moc chtěla napsat KP Brno, musím být soudná :-), takže: 1. Prostějov, 2. Olomouc, 3. Ostrava

 

Anna Suchá (smečařka)

 

1. Naše účinkování hodnotím kladně, jsme mladý tým a dokázali jsme hrát i se zkušenými mužstvy. Největší slabinu máme asi v psychice - dokážeme hrát bez chyb a pak se nepovedou tři akce a naše hra je hned úplně jiná.
2. Nejvtipnější zážitek se stal asi teď nedávno, kdy jsme si mezi sety pinkaly a Diet běžela pro balón, zrovna když já jsem smečovala. Dostala to přímo do hlavy. Asi to nezní tak moc vtipně jako to vypadalo, ale my jsme se válely smíchy po zemi, a to i doslova.
3. Rituál žádný nemám, zato motivaci mám už od začátku sezóny čím dál větší.
4. Vítězem bude určite Prostějov, pak bych řekla Ostrava a Olomouc.

 

Tereza Diatková (univerzálka)

 

1. V extralize se nám povedlo předvést kvalitní výkon v několika utkáních, příkladem může být zápas s Prostějovem či Přerovem. Bohužel nás poznamenala ztráta čtyř bodů v tabulce, s němi bychom nyní pravděpodobně bojovaly v horní skupině spolu s dalšími prvními třemi týmy. Největší slabinu bych viděla v herních výpadcích, díky kterým často ztrácíme vypracované několikabodové vedení.
2. Největší zážitek mám asi z Rumunska, kde jsme hrály zápas evropské soutěže CEV Cup. Před samotným zápasem jsme absolvovaly dva tréninky v místní hale, která byla vcelku neobvyklá, byla totiž součástí nákupního centra. Zprvu jsme se tedy docela divily, když nám řidič poprvé před daným nákupním centrem zastavil a dal nám povel k výstupu.
3. Naší motivací je dosáhnout co nejlepšího výsledku v nadstavbě, abychom nastoupily do play off proti hratelnějším soupeřům.
4. Prostějov, Olomouc, Ostrava.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT