7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Boje o juniorský titul vrcholí, Brno o víkendu nedalo nikomu šanci!

Juniorky Prostejov

Brněnské juniorky zvládly první finálový turnaj extraligy na jedničku! Svým soupeřkám z Prostějova, Českých Budějovic i Olympu Praha třemi vítěznými zápasy jasně ukázaly, že jejich letošní cíl je jediný: získat za 14 dní v domácím prostředí mistrovský titul. „Cesta k němu bude ještě hodně těžká," uvědomuje si brněnská kapitánka Šárka Šloufová. „Teď už je to ale jenom na nás, jestli dokážeme vybojovat ten nejcennější kov."

 

 

„Do Prostějova jsme v pátek odjížděli s tím, že chceme vyhrát co nejvíc zápasů, a vybojovat tak nejlepší možnou pozici pro semifinále. To se nám splnilo," řekl po prvním finálovém turnaji brněnský kouč Marek Meriač. „Teď máme ještě dva týdny na to, abychom doladili všechny detaily a připravili se na dvě závěrečná utkání, která rozhodnou o celé sezóně," dodal.

Poslední finálový turnaj ženské juniorské extraligy odstartuje v Brně už za dva týdny. V prvním semifinále nastoupí domácí volejbalistky proti Českým Budějovicím, druhou semifinálovou dvojici utvoří Prostějov a Olymp Praha. Brněnští fanoušci si pak v hale na Vodově užijí i finálovou bitvu a utkání o 3. místo. „Byly bychom moc rády, kdyby nás přišlo podpořit co nejvíc diváků. Určitě by nám to pomohlo probojovat se až vítězného konce," těší se na všechny fanoušky Šárka Šloufová.

 

Zápasy Králova Pole z prvního finálového turnaje v Prostějově

 

15.4. Královo Pole A - Prostějov 3:2 (-25,19,17,-21,14)

Nejdramatičtější utkání si brněnské volejbalistky střihly hned v pátek proti domácímu Prostějovu. Po prvním prohraném setu se brněnský tým herně zvedl a vrátil do utkání. Díky dobré přihrávce i útoku se mu pak podařilo získat druhou i třetí sadu. Ve čtvrtém dějství Prostějov hned na začátku získal čtyřbodový náskok, který Královo Pole dotáhnout nedokázalo, a tak o vítězkách úvodního duelu rozhodoval až tie break. V něm brněnské hráčky ukázaly svůj opravdový potenciál a bojovnost - stav 7:12 pro Prostějov totiž obrátily ve svůj prospěch a pátý set nakonec vyhrály poměrem 16:14. Konečnému výsledku velice pomohlo odvážné podání Aničky Suché. Utkání pak přímým bodem z podání krásně zakončila Adéla Chevalierová. „Byl to veliký boj. Jsem velmi rád, že se nám ho podařilo zvládnout lépe než domácímu družstvu." řekl po zápase Marek Meriač.

 

16.4. Královo Pole A - České Budějovice 3:0 (22,22,19)

V prvních dvou setech druhého zápasu musel brněnský tým České Budějovice dotahovat. Jihočešky tlačily Královo Pole především kvalitním servisem. Brněnské hráčky ale v obou sadách náskok Budějovic zlikvidovaly a sety dovedly do vítězného konce. V posledním dějství už Brno žádné zaváhání nepřipustilo a vyhrálo ho s přehledem 25:19. Výsledku pomohla velkou bojovností a schopností podpořit tým v rozhodujících okamžicích opět Anička Suchá.

 

17.4. Královo Pole A - Olymp Praha 3:1 (-23,14,24,16)

V poslední utkání se Královo Pole postavilo proti pražskému Olympu. Úvodní sadu uhrály v těsné koncovce lépe Pražanky, pak už to ale bylo Brno, které převzalo otěže zápasu. V druhé sadě pražský tým hodně chyboval na podání, čehož Brno využilo a set ovládlo 25:14. Napínavou podívanou přinesl set třetí, ve kterém oba celky hrály vyrovnaně až do konce. Závěr sady ale vyzněl lépe pro Brno. Pro Olymp to naopak byla konečná - čtvrté dějství hráčky Králova Pole vyhrály hladce 25:16, a definitivně tak stvrdily vítěznou jízdu celým finálovým turnajem.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT