7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Míša Doležalová: Povinná hladká výhra

IMG 8760

Poslední zápas před play off zvládlo Královo Pole na výbornou a ve Šternberku vyhrálo hladce 3:0 (18,18,22) na sety. Brno ve své sestavě postrádalo Vendulu Měrkovou, která v minulém utkání s Olympem Praha špatně došlápla. Dobrou zprávou ale je, že dnešní ultrazvuk, na kterém Vendula byla, neukázal nic vážného, a tak může tato klíčová brněnská hráčka příští týden začít opět trénovat. Soupeřem Brna ve čtvrtfinále bude Ostrava, která dnes prohrála v Prostějově 1:3 na sety a v tabulce tak končí definitivně na třetím místě.

„Dnes jsme dobře plnily taktické pokyny trenéra a soupeře jsme vůbec nenechaly rozehrát," řekla po utkání brněnská kapitánka Michaela Doležalová. „Navíc jsme se vyvarovaly nevynucených chyb, což nás často sráželo v předchozích zápasech," dodala.

Hostující Královo Pole se ujalo hned v úvodu prvního setu vedení a podrželo si ho až do konečného skóre 25:18. Výborně hrála v obraně Šárka Melichárková, v útoku zase Tereza Diatková, která zastoupila Vendulu Měrkovou. Šternberk navíc nedokázal najít odpověď na dlouhou sérii podání Adély Chevalierové a Šárky Šloufové.

Druhý set tak jednoznačně nevypadal a soupeřky se tahaly o body do stavu 12:12. Pak ale hostujícím opět zafungovala obrana na síti a brněnské volejbalistky set dotáhly do vítězného konce 25:18.

Domácí Šternberk potrápil Královo Pole nejvíce ve třetím setu, kdy se ujal vedení 9:12. Brňanky pak musely až do stavu 22:22 několikrát dotahovat. Koncovku třetího dějství ale domácí vůbec nezvládly a Královo Pole díky třem uhraným míčům v řadě završilo sadu na 25:22.

 

Barbora Mertová

 

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT