7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Srbska míří i nová nahrávačka Šárka Šloufová

Sloufova

Jen opravdové volejbalové talenty mají v 16 letech za sebou tolik zkušeností jako čerstvá posila našeho A-týmu Šárka Šloufová. O jejích kvalitách hovoří mimo jiné i to, že ji pravidelně zvou do české reprezentace – s tou juniorskou letos bojovala o postup na Mistrovství světa, za kadetky zase hrála na Mistrovství Evropy. Zítra si oblékne dres královopolského Áčka, aby se s Brnem pokusila na horké srbské půdě postoupit do druhého kola Poháru CEV. „Moc se na utkání těším, i když vůbec nedokážu říct, jak se to v Bělehradě bude vyvíjet.“

Kde jste s volejbalem začínala?

Volejbal hraju od 7 let a až do 15 byl mým mateřským klubem jihlavský TJ Sokol Bedřichov. Odjakživa mě ale lákalo Brno a před tím, než jsem šla do deváté třídy, mě oslovil na jednom reprezentačním soustředění Erik Nezhoda z Králova Pole a stáhl mě sem. Později jsem v Brně začala i studovat, teď jsem ve druháku na Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka.

Před Vaším příchodem do jihomoravské metropole jste hrála na smeči, to se ale brzy změnilo?

Ano, odmalička jsem byla smečařkou a až tady v Králově Poli mě Erik Nezhoda předělal na nahrávačku. Odhadl to dobře, je to pro mě určitě lepší. Byla to hrozně rychlá změna, ještě loni v březnu jsem v reprezentaci RD 98 hrála na smeči a v květnu už mě tam zvali na pozici nahrávačky.

V té době jste navíc s brněnskými kadetkami získala extraligový titul.

Toho si strašně moc cením. Stejně jako druhého místa, které jsme vybojovaly v následující sezóně 2014/2015 v extralize s juniorkami SG LD Brno.

Ve svém věku už máte za sebou celou řadu reprezentačních startů. Je nějaký, na který vzpomínáte obzvlášť ráda?

Hodně se nám v lednu vydařilo první kolo kvalifikace na Mistrovství světa juniorek – v Tišnově jsme dokonce vyhrály celou skupinu. Na Mistrovství Evropy v Bulharsku jsme zase letos s kadetkami obsadily sedmé místo, to byla pro mě taky cenná zkušenost.

A-tým Králova Pole pro Vás určitě není úplně neznámý, se spoustou holek jste se už na hřišti potkala?

Ano hodně děvčat je tu mladých a hrály jsme společně extraligu juniorek i kadetek. Už od září jsem ale docházela tady v Králově Poli na tréninky Áčka, takže jsem stihla poznat i starší hráčky. Myslím, že spolupráce mezi námi funguje dobře.

Co Vás baví kromě volejbalu?

Mám moc ráda i ostatní sporty, hrozně ráda se dívám na hokej, florbal a fotbal. Baví mě je sledovat v televizi i naživo, jsem fakt dost blázen do těchto sportů.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT