7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Základní část extraligy zakončilo Královo Pole výhrou za tři body

DR182997

Volejbalistky Králova Pole se na domácí palubovce střetly v dohrávce 17. extraligového kola s pražským Olympem a tímto utkáním oba týmy definitivně zakončily základní část extraligy. Výsledek už nemohl nic změnit na faktu, že KP Brno půjde do nadstavby z třetího místa. Olymp naopak potřeboval zabojovat, aby se přesunul na šestou příčku, a zajistil si tak účast v první skupině. To se mu ale v Brně nepovedlo, domácí hráčky totiž zápas vyhrály 3:1.

 

„Cílem dnes bylo vyhrát za důležité tři body. To jsme splnili a zakončili základní část dobře. S naším výkonem z druhého a čtvrtého setu ale spokojený nejsem, měli jsme hrát na vyšší úrovni, náš standard vyšší rozhodně je. Dnes mě bohužel zklamal výkon některých hráček, které se musí vrátit hlavou a koncentrací na úroveň z posledních týdnů. Zakončili jsme mimořádně náročný program a já jsem rád, že jsme v něm dosáhli spousty dobrých výsledků. Družstvo zítra dostane volno a pak nás čekají tři dny poctivé přípravy na semifinále Českého poháru,“ uvedl po zápase Marek Rojko.

„Místo toho, abychom pokračovaly v tempu z prvního setu, kde jsme soupeřkám nedaly šanci, jsme přestaly hrát a začaly se trápit. Musíme na tohle utkání rychle zapomenout a plně se soustředit na Český pohár,“ dodal kapitánka Ivana Zburová.

Domácí Brno si v úvodní sadě rychle vytvořilo osmibodový náskok (13:5), který pražské hráčky dotahovaly marně, a tak sada vyzněla pro Královo Pole jednoznačně 25:12.

Druhé dějství bylo ze začátku vyrovnané (4:4), pak to ale byl Olymp, kdo odskočil (6:10) a byl rázem víc na koni. Brněnské volejbalistky sice krok srovnaly (19:19), koncovka ale patřila hostujícím a po jejich výhře 21:25 byl stav setů rázem srovnaný.

Ve třetí sadě se Brno vrátilo ke koncentrované a důrazné hře z úvodu utkání. Odměnou mu bylo narůstající vedení (14:7) a nakonec i zisk setu rozdílem jedenácti bodů.

Následující set vůbec tak jednoznačný nebyl, Olymp se ještě snažil posunout zápas ke zkrácené hře – nejprve se ujal vedení 6:9 a poté co domácí srovnaly, s nimi až do koncovky držel vyrovnané skóre. V závěru sady sice vedl 20:22, Královo Pole ale otočilo a set následně vybojovalo nejtěsnějším možným rozdílem pro sebe (25:23).

 

KP BRNO – PVK Olymp Praha 3:1 (25:12, 21:25, 25:14, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT