7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pětisetové drama s Prostějovem vyneslo Královu Poli jeden bod

aA50I4759

Královo Pole přivítalo v osmém kole extraligy na své palubovce Prostějov a oba týmy mezi sebou svedly parádní volejbalovou bitvu, při které se jednotlivé sety rozhodovaly vždy až v koncovkách. Vítěze zápasu tak ve čtvrtek musela v hale na Vodově určit až zkrácená hra, kterou zvládly lépe prostějovské hráčky, a z Brna si odvezly dva body. „Dnes jsme mohli vyhrát, ale bod, který jsme získali, je pro nás určitě cenný. Každopádně musím celý tým pochválit,“ vzkázal svému družstvu trenér Tomáš Samsely.


 

„Odehrály jsme bojovný a pěkný zápas, je jen škoda koncovky tie breaku,“ dodala kapitánka Klára Vyklická.

První set byl dlouhou přetahovanou o každý bod (8:7, 16:15) a fanoušky nechal napnuté až do závěru (21:20). Ten zvládly lépe domácí hráčky, které i díky 9 bodům své polské smečařky Agaty Skiby vyhrály set poměrem 25:22.

Do druhého dějství vlétly pěkně zostra prostějovské hráčky a ujaly se rychle vedení 2:10. Dlouhou sérii Heleny Hoké na podání ukončila až smeč Taylor Fricano. Brno velký bodový rozdíl nepoložil, svěřenkyně Tomáše Samselyho se naopak na svoje soupeřky postupně dotahovaly (14:17), a tak sada opět zamířila až do rozhodující koncovky (18:19). Tentokrát to ale byl Prostějov, kdo si s ní poradil líp a vyhrál set poměrem 22:25.

Následující sada byla jako na houpačce – v jejím úvodu se vedení ujalo Královo Pole (8:5), za stavu 13:10 však Prostějov otočil na 13:15. Domácím se podařilo vyrovnat na 19:19, pak ale hostující utekly Brnu až ke třem setbolům (21:24). Domácí volejbalistky však při podání Kateřiny Kvapilové nejprve všechny setboly dokázaly odvrátit a potom se nemýlily ani v následujících dvou výměnách a sadu vyhrály 26:24.

Prostějov těsná prohra nakopla a ve čtvrtém setu to byl hostující tým, kdo díky přesnějšímu útoku dlouho udával tempo hry (0:3, 6:11). Domácí volejbalistky se snažily srovnat krok a svým soupeřkám přiblížit na dosah. Po esu kapitánky Kláry Vyklické bylo skóre 16:18, Prostějov ale razantním útokem opět odskočil na rozdíl čtyř bodů (18:22). Královo Pole opět dva body stáhlo a byl z toho time out Prostějova (20:22). Hostující si už však tentokrát vedení vzít nenechaly a výhrou 21:25 posunuly utkání do tie breaku.

Zkrácenou hru začaly lépe domácí (6:3), Prostějov ale po přesné smeči Heleny Horké nejprve srovnal na 7:7 a pak i otočil pro sebe (8:11). Královo Pole však náskok soupeřek ryhle smazalo (12:12) a zdramatizovalo závěr zápasu. Následovaly dva brněnské mečboly a dva prostějovské (17:17). Utkání ale rozhodl až mečbol s pořadovým číslem pět, a to ve prospěch hostujícícího Prostějova (17:19), který si po strhující bitvě odvezl z Brna dva body.

Před začátkem utkání byl slavnostně pokřtěn charitativní kalendář KP Brna nafocený ve spolupráci s Galerií Vaňkovka a Ladislavem Samohýlem, který pro účely focení zapůjčil své historické automobily. Po skončení zápasu pak ještě byly odhaleny všechny fotogragie hráček ve vozech značky Bugatti. Kalendář je v prodeji za 290,- Kč a bude 5. prosince vydražen. Vítěžek bude věnován na Ligu vozíčkářů.

 

VK Královo Pole – VK Prostějov 2:3 (25:22, 22:25, 26:24, 21:25, 17:19)

 

Barbora Mertová

Foto:Ivo Stejskal

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT