7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Základní část extraligy se v sobotu přehoupla do druhé poloviny

KP Selmy

Nejvyšší volejbalová soutěž žen se sobotními zápasy přehoupla do další poloviny, a tak se KP Brno letos už podruhé střetlo s Libercem. První bitvu svedly tyto dva týmy na začátku října v Brně a výsledek vyzněl 3:1 pro Liberec. Královopolské volejbalistky tentokrát zamířily na sever Čech, Liberec však ani ve druhém vzájemném střetnutí zdolat nedokázaly a prohrály s ním 0:3. „Bohužel jsme dnes předvedli odevzdaný výkon bez potřebné bojovnosti. Liberci tak prakticky stačilo k zápasu nastoupit," zlobil se po utkání Tomáš Samsely.

 

Ve druhé půlce sezóny by přitom se svým týmem rád předvedl co nejlepší výkony: „Víme, kde jsou naše limity a na čem je potřeba zapracovat. Stále vidím prostor na naše zlepšení. Musíme se soustředit na každý další zápas, potvrdit naše vítězství z první poloviny a přidat body proti družstvům, u kterých jsme tahali za katší konec," dodal k tomu brněnský kouč.

Liberec vstoupil do 10. extraligového kola lépe než hostující KP Brno a první set vyhrál poměrem 25:18. Ve druhé sadě byl stav srovnaný do skóre 10:9, pak ale domácí odskočily a Brno muselo postupně čelit až sedmibodovému náskoku (22:15). Královu Poli se ještě podařilo domácím v závěru přiblížit (23:20), na vítězství v setu to však nestačilo. Třetí dějství už si pak domácí hráčky pohlídaly a zvítězily v něm s přehledem 25:14.

 

VK Liberec-VK KP Brno 3:0 (25:18, 25:21, 25:14)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT