7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské hráčky vezou z Olomouce jeden bod

KP vs FRM web 0412 37

 

Ve 23. extraligovém kole zamířily královopolské hráčky do Olomouce, která KP Brnu v tabulce před utkáním šlapala na paty z třetího místa. A zápas potvrdil, že o druhou pozici v tabulce se bude ještě hodně bojovat - oba týmy se totiž o body praly až do posledního míče v dlouhé pětisetové bitvě. Šťastnějším družstvem na hřišti nakonec byla domácí Olomouc, která urvala tie-break pro sebe nejtěsnějším možným rozdílem 15:13, a utkání tak vyhrála 3:2 na sety. 

 

„Kdo dnešní utkání viděl, možná mi nebude úplně rozumět, protože zápas moc koukatelný nebyl. Přesto za mě dnes holky odvedly maximum, svým herním projevem z posledních utkání na sebe samy kladou velké nároky, teď nás chce každý porazit a dá do toho všechno. Věřím tomu, že dnešní porážka z nás udělá ještě lepší tým zkušenějších hráček a pracovitějších trenerů. Zbývá už jen pogratulovat trenéru Hrochovi a jeho Olomouci," vzkázal do Brna trenér Erik Nezhoda

„Myslím, že nás dnes hodně rozhodil začátek zápasu a další průběh byl z naší strany dost nepřesný. Po otočení první koncovky ve prospěch Olomouce měl soupeř navrch a my se dostaly zpět do zápasu až ve třetím setu. Bohužel byla nakonec šťastnější Olomouc," mrzelo kapitánku Danielu Digrinovou.

Klíčovým momentem zápasu byla nejspíš kocovka první sady, v níž mělo KP Brno k dobru tři setboly (21:24). Olomouc však v tu chvíli připsala pět bodů v řadě, a sadu tím pádem vyhrála poměrem 26:24. To Hanačky nakoplo a i druhý set patřil jim (25:22). Královo Pole ale domácím tři body přenechat nechtělo - ve třetím dějství nejdříve soupeřky smetlo rozdílem 13 bodů (12:25) a i následující set zvládlo uhrát pro sebe (22:25).

O vítězi tak rozhodovala zkrácená hra, v níž KP Brno sice dokázalo smazat náskok Olomouce 11:7 postupně až na 12:12, tie-break však do těsného vítězství nakonec přece jenom dovedl tým Martina Hrocha (15:13).

 

Olomouc - VK Královo Pole 3:2 (26:24, 25:22, 13:25, 22:25, 13:15) 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT