7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První čtvrtfinálový bod patří po neskutečné bitvě Královu Poli

KP Olymp1PO

 

První čtvrtfinálový duel mezi Královým Polem a Olympem Praha nabídl v brněnské hale Vodova ve skvělé atmosféře neuvěřitelné drama, ve kterém se po těsných výhrách v koncovkách ujal překvapivě vedení 0:2 na sety hostující Olymp. Domácí tým mohutně povzbuzován svými fanoušky ale dokázal srovnat, v tie-breaku odvrátit čtyři pražské mečboly a zápas nakonec dotáhnout až do vítězného konce. Další utkání čtvrtfinálové série je na programu v pondělí v Praze. „Přiznám se, že jsme čekali těžký duel, ale že to bude tak těžké, to jsme nepředpokládali. Soupeř hrál výborný a disciplinovaný volejbal, bylo vidět že Standa Mitáč je jeden z top trenérů české extraligy a svůj tým připravil velmi dobře," uvedl po zápase Richard Wiesner

 

„My jsme dva a půl setu nestíhali jejich útočnice, vítězstvím ve třetím setu, které bylo spíš šťastné než zasloužené, jsme se ale dokázali dostat zpátky do hry. Pak už se ukázal náš obrovsky bojovný tým, který dokáže udělat pro výhru vše a my za to holkám hrozně moc děkujeme. Doufáme, že se nám to vyplatí i v dalších zápasech,” dodal.

„Zápas byl vyrovnaný od začátku do konce, Olymp nás k ničemu nepustil a my jsme k ničemu nepustily je. Náš soupeř dnes hrál velice dobře, s minimem chyb a hrozně moc nás tlačil. Svému týmu bych chtěla říct, že si nesmírně cením toho, že držíme spolu, a že jsme to zvládly a nevzdaly,“ radovala se po zápase kapitánka Daniela Digrinová.

Oba týmy nastoupily do zápasu při chuti a fanoušci sledovali po celý první set velkou bitvu a přetahovanou o každý bod (6:6, 13:13). Vyrovnané skóre panovalo i v závěru sady (22:22), blíž k vítězství měl ale nakonec Olymp a třetí setbol v řadě proměnil na vítězných 25:27.

I druhý set byl napínavou bitvou, domácí volejbalistky se sice i díky dvěma esům Simony Jelínkové dostaly do vedení 9:6, Olymp ale otočil na 9:10 a pak už se oba týmy praly o každý míč stejně jako v předchozí sadě (14:14, 18:18). I když si pak KP Brno vytvořilo mírný náskok (21:19), Olymp přitvrdil v útoku a otočil na 21:23. Domácí volejbalistky už srovnat nedokázaly a set prohrály znovu těsně 23:25.

Po vyrovnaném začátku třetí sady (4:4) se do vedení 10:6 dostaly svěřenkyně Richarda Wiesnera. Olymp ale dál ukazoval velkou bojovnost, skóre zkorigoval na 11:9 a domácí brali time out. Fanoušci pak sledovali výměny plné obětavých zákroků na obou stranách (14:13). Domácí následně odskočily na 17:14, Olymp se však opět dotáhl (18:17) a drama pokračovalo, pražské hráčky se několikrát blýskly v útoku a otočily na 20:21. Oddechový čas Richarda Wiesnera znamenal obrat na 23:22 a jeho tým nakonec vydřel výhru 25:23.

Bouřící hala sledovala bitvu jako hrom i v sadě s pořadovým číslem čtyři (5:8, 9:8). Za stavu 14:14 Olymp odskočil o dva body, Simona Jelínková v útoku a úspěšné královopolské bloky však znamenaly obrat na 19:18. Magdalena Bukovská se pak v závěru dvakrát nemýlila na smeči a zařídila svému týmu hned čtyři setboly. Jasno bylo hned po tom prvním a KP Brno posunulo výhrou 25:20 zápas do rozhodujícího tie breaku.

V něm se po dvou esech Gabriely Kopáčové ujal vedení 3:5 Olymp. Za stavu 6:9 pomohl domácím servis Hany Judlové a úspěšné bloky a skóre bylo rázem opačné (11:9). Pak to však byl pro změnu Olymp, kdo připsal pět bodů v řadě a k dobru měl rázem tři mečboly (11:14). Královo Pole ale všechny tři odvrátilo a nervy drásající bitvu nakonec dokázalo vybojovat pro sebe (18:16).

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena Simona Jelínková, která v utkání zaznamenala 37 bodů.

 

VK Královo Pole – Olymp Praha 3:2 (25:27, 23:25, 25:23, 25:20, 18:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT