7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Recept na první semifinálový bod? Skvělý týmový výkon a bouřící hala

KP Olomouc5

 

Semifinálovou sérii přivítala v neděli v podvečer velmi slušně zaplněná hala Vodova, do které na podporu Králova Pole zavítala i vítězka Roland Garros 2021 Barbora Krejčíková. Fanoušci vytvořili týmům skvělou atmosféru, v níž se vedení 1:0 na sety ujaly domácí hráčky. Olomouc sice vzápětí dokázala srovnat na 1:1, na víc už ale nestačila. Královo Pole v dalších dvou sadách svým soupeřkám nedalo šanci a před bouřící halou zvítězilo zaslouženě 3:1 na sety.


 

Soupeř nás trošku zaskočil, čekali jsme, že Olomouc bude velice povzbuzena čtvrtfinálovou sérií a bude mít na začátku sebevědomí, což se potvrdilo. Když se to spojilo s naší počáteční nervozitou, tak nás ve dvou setech přehrávala. Ve třetí sadě jsme se ale už vrátili ke hře, na kterou jsme zvyklí, v utkání jsme začali dominovat a čtvrtý set jsme měli jasně pod kontrolou,” uvedl po zápase hlavní brněnský kouč Richard Wiesner.

„Dnes byla atmosféra opravdu bouřlivá, možná nás to trošku na začátku zaskočilo, ale nakonec se to ukázalo jako velké plus a strašně nám to pomohlo. V úvodu jsme chybovaly, ale jakmile jsme přišly na to, jak je bránit a soupeře jsme si víc ošahaly, tak už to bylo celé na naší straně,“ radovala se kapitánka domácích Daniela Digrinová.

Do zápasu vlétla lépe Olomouc, Královo Pole však na její vedení 1:7 dokázalo zavčas zareagovat a při servisu Magdy Bukovské otočilo na 9:7. Fanoušci pak sledovali napínavou bitvu o každý míč, ve které Olomouc srovnala na 13:13 a s domácími držela krok (18:18). Brnu se vzápětí podařilo připsat tři body v řadě i díky esu Hany Judlové (21:18) a Olomouc zastavila hru oddechovým časem. Hostující závěr ještě zdramatizovaly, když srovnaly na 23:23, z těsného vítězství 25:23 se ale nakonec přece jen radovalo Královo Pole.  

Druhé dějství mělo v úvodu totožný scénář, když Olomouc znovu rychle utekla na 2:7. Královopolské hráčky se soupeřkám sice přiblížily na dosah (6:8), za lepší konec ale dál tahal tým Martina Hrocha (10:13).  Hostující náskok držely a do koncovky vstupovaly za stavu 16:20. Ač domácí bojovaly, na zvrat byly krátké a Olomouc výhrou 21:25 srovnala stav setů na 1:1

Sada s pořadovým číslem tři byla v úvodu bitvou o každý bod (3:3, 8:7). Hala Vodova bouřila a KP Brno se jí odvděčilo vedením 11:7. Olomouc se sice snažila nápor domácích zbrzdit oddechovým časem, královopolské volejbalistky ale zaváhání nepřipustily a svůj náskok dál navyšovaly (17:11). Hostující už pak recept na srovnání hledaly marně, a tak KP Brno vyhrálo set s přehledem 25:19.

Olomouc se dostala pod tlak a v následující sadě jí KP Brno odskočilo na 9:3. Hostující družstvo se ještě dokázalo Brnu přiblížit na rozdíl tří bodů (10:7), z jeho strany to však prakticky byla konečná. Domácí hráčky držely hru pod kontrolou a za stavu 13:7 donutily Olomouc k time outu. Denisa Pavlíková pak přidala eso, Tereza Hrušecká se nemýlila na síti a Královo Pole vedlo už 15:7. Po tvrdé smeči Simony Jelínkové navýšilo Brno vedení na 18:11 a mířilo k vítězství v zápase.  V závěru mělo k dobru hned devět setbolů (24:15), a tak o vítězi prvního semifinále nebylo pochyb (25:15).

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Ela Koulisiani, která si v zápase na svoje konto připsala nejvíc bodů (20) i bodových bloků (5).

 

 

VK Královo Pole – Olomouc  3:1 (25:23, 21:25, 25:19, 25:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT