7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc srovnala stav série s Královým Polem na 1:1

KP OLO web 03042022 50

 

K druhému semifinálovému zápasu vycestovaly královopolské hráčky ve středu do Olomouce a přivítal je úplně jiný tým než v hale Vodova. Bezchybná hra soupeřek Brno zaskočila a tým Richarda Wiesnera po celé utkání marně hledal na olomoucký tlak úspěšný recept. Vysokoškolačky vyhrály utkání bez ztráty setu a sérii vyrovnaly na 1:1. Třetí duel se bude hrát v sobotu v 18:30 v hale na Vodově.


 

Olomouc dnes nedopustila jakékoli zaváhání, žádnou chybu v obraně a co víc, nepustila nás přes síť. Pro nás je tato situace novou zkouškou našeho mládí a musíme se s ní poprat,” vzkázal z Olomouce trenér Erik Nezhoda..

„Gratuluji soupeři k dnešnímu výkonu. Trochu nás překvapil krátký servis, s nímž jsme si dlouho nedokázaly poradit. Dnes měla Olomouc víc štěstí a nám se nic nedařilo. Pevně věřím, že se v Brně zase vše otočí zpátky na naši stranu,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Domácí tým ve snaze odčinit první semifinálovou porážku začal zostra a po servisech Brazilky Silvy vedl rychle 6:1. Brno už se do konce setu do hry nevrátilo, naopak Olomoučanky svůj náskok postupně navyšovaly a set vyhrály poměrem 25:16.

Úvod druhé sady byl jako přes kopírák (7:1), Olomouc pak navýšila až na 13:3 a Královo Pole nakonec v sadě porazila vysoko 25:12. Třetí dějství mělo obdobný průběh, kdy se Hanačky dostaly do vedení 12:4. Brno sice zkorigovalo, v kocovce se dotáhlo na rozdíl čtyř bodů (21:17) a přinutilo k oddechovému času a střídání domácí lavičku, na víc ale nestačilo. Poslední čtyři výměny zápasu patřily Olomouci, která zaslouženě vyhrála 25:17 a celkově 3:0.

 

Olomouc – VK Královo Pole 3:0 (25:16, 25:12, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT