7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vyrovnat finálovou sérii se Královu Poli venku nepovedlo

PRO KP 22042022 9

 

Ani ve druhém finálovém utkání si královopolské hráčky na vítězství nesáhly. V Prostějově, kam se série v pátek přesunula, bohužel nevyhrály ani jeden set, a tak si soupeř po výhře 3:0 připsal na svoje konto už druhý finálový bod. Šanci na zvrat bude mít KP Brno příští pondělí - nepříznivý stav série se pokusí snížit i před zraky kamer České televize od 17:10 v domácí hale na Vodově. „V dnešním zápase soupeř bohužel využil naši ne úplně dobrou připravenost, kdy jsme na hřišti neřešili jenom volejbalové věci. Prostějov nás v tomto trestá, protože hraje bez chyb a s velkou chutí," vzkázal z palubovky soupeře hlavní trenér KP Brna Richard Wiesner.

 

My máme spoustu témat k řešení, ale také už jen málo času. Věříme však, že na domácí utkání se dokážeme připravit tak, aby série pokračovala i dál. Rozhodně ještě není konec," dodal.

„Výsledku je opět velká škoda, Prostějov ale v této sérii hraje výborně, dělá málo chyb a tlačí nás ve všech činnostech a my si s tím zatím neumíme moc poradit. Věřím, že v pondělí doma zabojujeme a otočíme to zase na naši stranu,“ uvedla po zápase kapitánka Daniela Digrinová.

V prvním dějství mělo Královo Pole do půlky setu nad soupeřkami mírně navrch (8:11, 13:16), Hanačky ale stav vyrovnaly (17:17) a koncovku už si pohlídaly (25:19). Druhý set pak domácí držely dlouho pevně ve svých rukou (10:6, 18:13), KP Brno ale v závěru začalo Prostějovu šlapat na paty, a dokázalo se mu přiblížit na rozdíl jediného bodu (21:20). Pak to už ale byl znovu tým Miroslava Čady, kdo měl konec setu ve své režii (25:22). Ve třetí sadě pak sice Královo Pole hodně míchalo sestavou, recept na domácí hráčky se mu však nalézt už nepodařilo. Prostějov vyhrál set poměrem 25:16 a zvýšil svoje vedení ve finálové sérii na 2:0.

 

Prostějov – VK Královo Pole 3:0 (25:19, 25:22, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT