7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dlouhé a napínavé drama s ostravským vítězným koncem

PB114934

 

V osmém kole extraligy přivítalo Královo Pole na své palubovce Ostravu. Oba týmy do zápasu vstoupily při chuti, a fanoušci si tak užívali od začátku zápas plný zvratů. V prvních dvou setech dokázaly domácí hráčky pokaždé smazat velmi nadějné vedení Ostravy, a i když první sadu hostující ještě vybojovaly pro sebe, ve druhém dějství se KáPéčku parádní obrat podařil a hodně ho nakopl. Po třetím setu, který byl jednoznačnou záležitostí domácích, se ale strhla bitva jako hrom. Ostrava ve dramatické čtvrté sadě odvrátila tři mečboly a zápas nakonec posunula do rozhodujícího tie-breaku. Souboj pokračoval až do úplného závěru, který patřil hostujícím. Po nejtěsnější výhře 13:15 tak radost zavládla v ostravském týmu.

 

„Gratuluji Ostravě, některé pasáže jsme zvládli výborně, ale za stavu 16:12 ve čtvrtém setu jsme měli utkání dotáhnout k výhře za tři body. Pohrdli jsme tím, což se nám bohužel v koncovkách stává. Hodně to bolí,” mrzel výsledek hlavního kouče Erika Nezhodu.

Prohry litovala i kapitánka Kateřina Pelikánová„První set se nám ještě dotáhnout nepovedlo, proto jsem moc ráda, že se to podařilo ve druhé sadě. Je velká škoda čtvrtého setu, kdy jsme měly slibný náskok a soupeřky jsme tlačily, ale bohužel jsme ho nedohrály. Mrzí nás výsledek, ale hrál se velmi bojovný volejbal a myslím, že si to všichni v hale dnes užili až do konce.“

V úvodním setu Ostrava otočila mírný náskok domácích 3:1 na 5:9 a donutila Erika Nezhodu k time outu. I po něm na hřišti dominovaly hostující a Královu Poli odskočily až na 10:17. Brno ale bodový rozdíl dokázalo smazat – o přesný servis se totiž opřela Denisa Pavlíková, soupeřky při své sérii zaskočila dvěma esy a se svým týmem srovnala na 18:18. Sada tak zamířila do napínavé koncovky, za stavu 22:22 však KP chybovalo na podání a Ostrava už si pak závěr setu pohlídala (22:25).

Druhé dějství měly od stavu 4:4 v rukou ostravské volejbalistky (4:8). Královo Pole soupeřky zbrzdilo až po svém druhém oddechovém čase (9:14), a tak pro time out sáhl i Zdeněk Pommer (12:16). Jeho hráčkám to pomohlo a při vstupu do koncovky to vypadalo, že si Ostrava kráčí pro vedení 0:2 na sety (13:20). Domácí se ale soupeřkám začaly přibližovat, a stav byl po úspěšném brněnském bloku 19:21. V ostravském dresu se ale vzápětí dvakrát blýskla v útoku kapitánka Sandra Skřivanová a svému týmu pomohla ke třem setbolům (21:24). KP však trpělivě mazalo jeden za druhým a po dvojbloku Kuníkové s Kormendyovou a následné smeči Denisy Pavlíkové srovnalo na 24:24. Ostrava už se na odpověď nezmohla, a tak si domácí připsaly na svoje konto i další dva body – a celý druhý set (26:24).

Domácí to nakoplo, při servisu Kataríny Kormendyové se na začátku třetího dějství ujaly vedení 5:1 a Ostrava zastavila hru. Kormendyová i poté zářila na servisu a přímým bodem z podání navýšila na 7:1. Hostující bodovou smršť Brna ukončily vydařeným útokem až za stavu 9:2. KP ale i poté pokračovalo v razantní hře, a tak si Zdeněk Pommer vzal za stavu 12:3 druhý oddechový čas. Ostrava však byla dál bezradná a s rozjetým Brnem si dlouho nevěděla rady (18:5). I Erik Nezhoda pak sice čerpal time out, po třech ostravských bodech při podání Kláry Mikelové (18:8), ze strany hostujících to ale bylo vše, co v setu předvedly. Královo Pole tak ovládlo sadu poměrem 25:10.

Úvod čtvrté sady byl srovnaný (4:4) a oba týmy i poté bojovaly o každý míč. Neskutečně dlouhou výměnu za stavu 8:8 vybojovaly domácí a poté se Ostravě postupně dokázaly vzdálit na 16:12. Hostující však při servisu kapitánky Sandry Skřivanové náskok smazaly (16:16), a i když si Erik Nezhoda vzal time out, Skřivanovou nezbrzdil, protože vzápětí přidala dvě esa (16:18). Souboj pokračoval a při vstupu do koncovky byl stav znovu srovnaný (20:20). Ostrava sice pak dvakrát bodovala (20:22), po esu Kataríny Kormendyové byl však stav znovu příznivější pro její tým (23:22) a i následující výměna patřila KáPéčku (24:22). Ostrava však oba mečboly odvrátila a hala bouřila. KP pak mělo k dobru ještě jeden mečbol, ani ten však neproměnilo, a tak to nakonec byly ostravské volejbalistky, kdo dotáhl dramatický set do vítězného konce (25:27).

Zkrácenou hru odstartovaly lépe hostující (1:4), přesným servisem je ale pak znovu potrápila Katarína Kormendyová (4:4). Následné vedení Ostravy 4:6 Brno rychle smazalo a skóre otočilo na 9:6 Svěřenkyně Zdeňka Pommera bojovaly dál a stav vyzníval znovu lépe pro ně (10:12). V obrovské bitvě si na mečbol nakonec sáhla Ostrava (13:14) a po následném brněnském autu i na konečnou výhru 13:15. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášená Denisa Pavlíková.

 

VK Královo Pole – Ostrava 2:3 (22:25, 26:24, 25:10, 25:27, 13:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT