7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Smutné loučení s Evropou, výhra v CEV Cupu k postupu nestačila

CEV KP železničar web 07112023 18

 

Volejbalistky Králova Pole se dnes rozloučily s pohárovou Evropou. K odvetnému utkání šestnáctifinále CEV Cupu vycestovaly do Srbska, kde je čekal souboj s týmem Zeleznicar Lajkovac. Ten do zápasu vstupoval s vědomím, že má na svém kontě už tři body, díky předchozí výhře 3:1 na sety. A přesně ty mu nakonec dopomohly k postupu do dalšího kola. KP rozehrálo utkání výhrou v prvním setu, jenže ten následující ztratilo a pak už si chybu dovolit nemohlo. I přes přesvědčivé vítězství Brna ve třetím dějství to byly domácí Srbky, kdo uzmul napínavou koncovku čtvrté sady, a i když zápas zamířil do tie-breaku, o jeho "vítězi" už nebylo pochyb.

Zkrácenou hru pak sice zvládlo lépe Královo Pole, dva body však byly na postup do osmifinále málo. Jeho pouť pohárovou Evropou tak skončila smutnou výhrou 3:2 na sety.

„Jsem spokojený s tím, že jsme opět odehráli, v tak náročném programu, velice dobré utkání na hranici vyčerpání. Děkuji děvčatům, že dokázala i v pátém setu bojovat do poslední chvíle. Sice v něm už prakticky o nic nešlo, pro nás je to ale vítězství, kterých letos moc nemáme. Děkuji také skvělým fanouškům, kteří sem za námi přijeli, výhra je i jejich,” vzkázal ze Srbska trenér Erik Nezhoda.

„Jsem moc ráda, že jsme evropský pohár zakončily vítězně. Po skvělém nástupu v prvním setu, kdy jsme dodržovaly taktiku, neskutečně jsme čapaly a pomáhaly si servisem, bohužel přišel pád v tom druhém. Pak jsme se dokázaly zvednout a čtvrtá sada byla později napínavá až do konce. Možná, kdybych holky nezazdila servisem, mohlo to vypadat jinak. Každopádně si z toho musíme odnést do dobré," dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

V prvním setu KP soupeřkám uteklo na 7:11 a domácí hráčky po celý set mazaly náskok Brna marně (20:25). V tom druhém však potvrdily své kvality a hostující zaskočily vedením 10:4. Do koncovky vstupovaly za stavu 20:9, a i když KP ještě skóre zkorigovalo na 23:16, na víc nestačilo (25:17). 

Zápas jako na houpačce pokračoval, třetí set ovládly pro změnu Královopolanky, a to velmi přesvědčivě - poměrem 12:25. V následující sadě však ve střední pasáži setu úřadovaly na hřišti opět domácí (15:10), a i když KP ještě srovnalo na 18:18, srbské volejbalistky hnala dopředu vidina jistého postupu, pokud by set vyhrály, a to se jim nakonec podařilo (25:20).

Zkrácenou hru, která už nemohla nic změnit, odstartovalo lépe KP (3:8). Zeleznicar Lajkovac ale bojoval do poslední chvíle a v úplném závěru setu vedení Brna smazal (13:13). Další dvě výměny však patřily opět Královu Poli (13:15), které díky tomu vyhrálo i celý zápas.

 

Zeleznicar Lajkovac –  VK Královo Pole 2:3 (20:25, 25:17, 12:25, 25:20, 13:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT