7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno v sobotu změřilo síly s Libercem

KP Moravčík

 

Královopolský tým čekal po návratu ze Srbska v sobotu extraligový zápas v Liberci. Vzhledem k aktuálnímu náročnému programu KáPéčka nastoupilo do utkání 9. kola extraligy Brno ve zcela obměněné a výrazně omlazené základní sestavě. Už zítra totiž čeká královopolské volejbalistky doma další extraligový duel se Šternberkem, a tak trenéři pošetřili síly starších zkušenějších hráček. Ty mladší Liberci statečně vzodorovaly zejména v druhé sadě, na její zisk ale nestačily. Domácí tak utkání vyhrály bez ztráty setu.

„Není teď v našich silách odehrát čtyři zápasy v osmi dnech. Bohužel jednání se Šternberkem ani Libercem o změně termínu nebylo úspěšné, vyhověno nám nebylo zejména ze strany Liberce. K situaci se tak snažíme přistoupit maximálně zopodvědně, a proto jsme náročný program rozprostřeli mezi větší počet hráček," vysvětlil důvod obměny sestavy asistent hlavního trenéra Jan MoravčíkDnes jsme ale v tak omlazené sestavě předvedli sympatický výkon. Tento týden jsme se i přes extrémně náročný soutěžní program snažili udělat maximum pro postup do dalšího kola CEV Cupu, teď ale musíme svou pozornost věnovat domácím soutěžím. Hned zítra nás čeká další zápas, se Šternberkem, na který se teď už všichni plně soustředíme,” dodal. 

První sada byla v Liberci od začátku v rukou domácích (10:4), které si soupeřky víc k tělu nepustily (20:13, 25:16). Druhé dějství se dlouho vyvíjelo obráceně - za lepší konec totiž tahaly od začátku setu brněnské hráčky (0:4, 6:11). Královo Pole ale zastavily severočeské volejbalistky za stavu 10:15, kdy skóre otočily na 16:15 pro sebe a závěr sady už si pohlídaly. Třetí set pak byl jednoznačnou záležitostí Liberce, který ho ovládl poměrem 25:13 a do tabulky si připsal plný počet bodů.

 

Liberec –  VK Královo Pole 3:0 (25:16, 25:19, 25:13)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT