7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šternberk odvetu zvládl, z výhry se radoval taky až v tie-breaku

KP šelmy 14102023 34

 

Extraliga ve čtvrtek vstoupila do své další části, a tak na královopolské hráčky čekal znovu Šternberku. Zápas jako na houpačce musela opět rozhodnout až zkrácená hra, kterou sice lépe rozehrály volejbalistky Brna, slibný náskok 4:8 ale nedokázaly udržet, a tak se z výhry 3:2 na sety radovaly zaslouženě domácí hráčky.

„Proti dobře hrajícímu Šternberku bylo nesmírně důležité držet obranný systém a také si poradit s těžkými situacemi v útoku. To jsme v utkání opakovaně nezvládli a bohužel nás to stálo klid v prvním setu, v němž jsme získali pohodlný náskok, a následně ho ztratili. Přestože jsme se ve čtvrté sadě dokázali do utkání vrátit velice dobrou obranou na síti, v tie-breaku jsme zopakovali řadu chyb, které jsme si během zápasu zakazovali,” zhodnotil nepříznivý výsledek trenér Erik Nezhoda.

„Rozhodně jsme nepředvedly naši hru, zatímco Šternberk nás celou tlačil a udělal minimum chyb. Jen díky tomu, že jsme tak moc chtěly, jsme zápas dotáhly do tie-breaku. V něm jsme bohužel selhaly,“ doplnila ho kapitánka Kateřina Pelikánová.

V prvním setu KP domácím odskočilo na 6:11, ty se ale rychle zkoncentrovaly a při servisu kapitánky Anety Weidenthalerové přidaly sedm bodů v řadě (13:11). Vedení už pak do konce setu z rukou nepustily (25:19).

Druhá sada byla dlouho v režii hostujících (4:10, 9:15), Šternberk ale opět dokázal náskok Brna smazat a přiblížit se mu na dosah (15:16). V závěru setu za stavu 22:23 chybovala na servisu domácí Deptuch a vzápětí se v útoku nemýlila Denisa Pavlíková. Set tak vyzněl poměrem 22:25 pro nás.

Ve třetí sadě držely oba týmy krok do stavu 8:7, na hřišti pak ale začaly úřadovat domácí a Královo Pole bylo bezradné. Nepříznivý 22:13 sice hostující ještě zkorigovaly, Šternberk si však výhru v setu pohlídal (25:20).

Čtvrté dějství bylo jako na houpačce, náskok domácích 11:7 KP obrátilo na svou stranu (11:12) a až do koncovky se pak obě družstva tahala o každý míč (18:18, 22:22). Závěr patřil díky Tereze Hrušecké našemu týmu, a tak bylo po jejím úspěšném útoku a bloku a následné chybě na nahrávce Šternberku srovnáno na 2:2 na sety (22:25).

Tie-break vypadal za stavu 4:8 slibně pro nás, Šternberk však dokázal zareagovat a skóre otočil na 12:9. V závěru jsme se bohužel nedokázali prosadit v útoku. Po našich chybách se Šternberk dvakrát nemýlil na bloku a v setu zvítězil 15:11.

 

Šternberk VK Královo 3:2 (25:19, 22:25, 25:20, 22:25, 15:11)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT