7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole nestačilo na Olomouc, domů jede s prázdnou

KP OLO 28102023 7

 

Královopolské hráčky zamířily k dalšímu extraligovému zápasu do Olomouce, s níž na začátku sezóny svedly doma dlouhou pětisetovou bitvu. Utkání na Hané mělo ale úplně jiný ráz. Olomouc v něm od začátku dominovala a krok s ní KP Brno dokázalo srovnat jen na konci první sady, i to však bylo na zisk setu málo. Olomouc si tak s brněnským výběrem, v jehož základní sestavě chyběla Lucie Šmardová, bez problémů poradila a zvítězila 3:0 na sety.

 

„Olomouc dnes byla o hodně lepší tým. V obměněné sestavě jsme na ni nenašli po celý zápas recept a nedokázali soupeře ubránit. Domácí hráčky tak zaslouženě vyhrály. Před duelem nám vypadla Lucka Šmardová a my bohužel nenašli klid na přihrávce," uvedl po utkání trenér Jan Moravčík, který i v tomto duelu nahradil na pozici hlavního kouče potrestaného Erika Nezhodu.

„Dnes jsme utkání nezvládly v hlavách. Nefungovala nám obrana a nebyly jsme schopné si pomoct ani servisem. Olomouc nedělala nevynucené chyby a vyhrála bez problémů, což nás hrozně mrzí. Musíme se zvednout a v sobotu to proti Prostějovu napravit,“ dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

Olomoucké volejbalistky v prvním setu utekly soupeřkám na 12:7 a svůj náskok držely i před koncovkou (19:13). Královo Pole však bodové manko postupně mazalo a na Olomouc se dokázalo dotáhnout (21:21). Zvrat se ale nekonal, a tak domácí vyhrály sadu poměrem 25:22 a pak už KP k ničemu nepustily. V následujících dvou setech Hanačky pokaždé odskočily v úvodu (7:1, 9:0) a Královo Pole už bylo na jakýkoli obrat krátké (25:16, 25:19).

 

Olomouc – VK Královo Pole 3:0 (25:22, 25:16, 25:19)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT