7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Poslední zápas letošního roku byl jednoznačnou záležitostí KP

KP PRE skupina

 

V posledním utkání letošního kalendářního roku přivítaly královopolské volejbalistky doma Přerov.  Zápas byl určený mimo jiné brněnským školám, a tak začal v hodně netradičním čase – v pravé poledne. KáPéčko mělo nad svými soupeřkami od začátku utkání převahu a v duelu se ujalo vedení 1:0 na sety. Menší drama se pak sice odehrálo v závěru druhé sady – i ta ale nakonec patřila domácím. Třetí dějství už pak bylo jednoznačnou záležitostí Brna, které si na svoje konto připsalo zaslouženě plný počet bodů.

 

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří si v tomto předvánočním čase udělali chvilku a přišli nás podpořit. Holky nám svým výkonem daly ten nejkrásnější dárek před Vánoci, takže jim patří velká gratulace,“ usmíval se po zápase hlavní trenér Erik Nezhoda

Radost neskrývala ani kapitánka Kateřina Pelikánová: „Jsme rády za výhru 3:0. Až na koncovku druhé sady jsme plnily, co jsme měly, a předvedly jsme vyrovnaný výkon. Děkuji moc holkám za to, jak to dnes zvládly.“

Úvod zápasu patřil domácím (4:1), a i když Přerov srovnal po esu Alexandry Vajdové na 5:5, KP znovu odskočilo – přesný útok Bjanky Stojanovic znamenal brněnské vedení 13:9. Přerovské volejbalistky se na Brno snažily dotáhnout (13:12), to se jim ale nepovedlo, a tak KP vstupovalo do koncovky za stavu 20:13. Přerov sice skóre ještě zkorigoval a donutil Erika Nezhodu k time outu (21:17), závěr setu si už pak ale domácí pohlídaly. Na vítězných 25:18 ho ukončil vydařený útok Denisy Pavlíkové.

Druhé dějství bylo vyrovnanou partií do stavu 10:10. I díky chybám hostujících se pak KP Přerovu vzdálilo na 14:10 a vedení drželo i dál (20:16). V koncovce však začaly svěřenkyně Radima Vlčka rozdíl mazat a po útoku Veroniky Tinklové srovnaly na 22:22. Kvůli chybě KP pak Přerovu patřil ještě jeden bod, víc si už jich ale hostující na svoje konto nepřipsaly – v závěru se totiž na smeči nemýlila Denisa Pavlíková (24:23) a vzápětí přidala na vítězných 25:23 eso Katarína Körmendyová.

Třetí set byl od stavu 7:7 v rukou KáPéčka. Po přímém bodu z podání Kateřiny Kuníkové vedlo Brno 14:8, svůj náskok si poté hlídalo (20:13) a Přerov byl na jakýkoli zvrat krátký. Závěr setu patřil střídající Nele Matějkové, která se za stavu 23:16 blýskla dvěma esy, a se svými spoluhráčkami se tak radovala z výhry 25:16 a 3:0 v celém zápase.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Katarína Körmendyová.

 

VK Královo Pole – Přerov 3:0 (25:18, 25:23, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT